PUBLICITAT

Tallinn

Andorra venç Islàndia i jugarà amb Armènia en la lluita pel novè lloc

La selecció nacional obté el triomf en el darrer enfrontament del grup C a la primera fase i acaba tercera

Per El Periòdic

Blasi, Recouderc, Poux i Cervós a la pista ràpida ‘indoor’ de Tallinn, després de superar l’enfrontament contra Islàndia, ahir a la tarda.
Blasi, Recouderc, Poux i Cervós a la pista ràpida ‘indoor’ de Tallinn, després de superar l’enfrontament contra Islàndia, ahir a la tarda. | FAT
Andorra va guanyar Islàndia en el tercer enfrontament de la lligueta inicial al grup III europeu de la la Copa Davis i ha acabat tercera, superada per Montenegro, segona, i Xipre, la gran favorita a l’ascens, contra les quals va caure dimecres i dijous. Dos rivals de gran entitat que evidencien que el sorteig no ha estat gens benèvol.
 
L’equip que capitaneja Gerad Blasi es va treure un pes de sobre, ja que «per fi ens ha arribat el premi després de perdre per poc els dos primers enfrontaments». Blasi es va mostrar ahir satisfet de la imatge que està donant Andorra a Tallinn (Estònia), després de tres anys d’absència en la màxima competició per països a nivell internacional. Ara queda un enfrontament, que serà contra Armènia, i que decidirà la classificació final de la selecció tricolor, que estarà entre la novena i la dotzena posició. El capità va deixar clar que l’últim serà un rival assequible: «Hem dosificat esforços i no són superiors a nosaltres. Podem guanyar-los».
 
Si dijous va descansar en l’individual Laurent Recouderc, ahir li va tocar a Jean-Baptiste Poux. «Ho he fet per rotar. Pura estratègia. Portava molts sets a sobre i estava cansat», va explicar Blasi per justificar l’absència d’ahir del número dos andorrà. Segons va teoritzar el capità d’Andorra, el segon espasa d’Islàndia estava jugant millor que el primer i tot i que Poux el podia guanyar, hi havia el risc a a que pogués patir alguna lesió o, com a mínim, de carregar-se més. «El més normal és que Recouderc guanyés i volia arribar en les millors condicions al partit dels dobles, el que havia de decidir l’enfrontament. I tot va sortir bé», va assegurar amb satisfacció Blasi.
 
Així que Èric Cervós va disputar el seu segon partit en una Davis. Dijous, molt nerviós i contra un rival de gran entitat com és el xipriota Petros Chrysochos, va rebre un doble 6/0 en el debut. Ahir, més alliberat, va plantar cara contra Rafn Kumar Bonifacius tot i acabar cedint per 6/2 i 6/4. «Té només 16 anys i ha passat de jugar a Lleida a medir-se contra un jugador que és el 500 del món i que viu als Estats Units. És per estar content de Cervós», va indicar el capità.
 
Continuava el partit entre els dos números u, Recouderc i Birkir Gunnarsson, que feia funcions de capità i jugador amb Islàndia, i el representant tricolor va imposar-se per 6/3 i 6/1. Amb 1-1, resolien els dobles i Poux i Recouderc, no sense dificultats, van derrotar en dos sets Bonifacius i Gunnarsson, més esgotats, per 6/4 i 6/3.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT