PUBLICITAT

Andorra la Vella

S’obre un vial per facilitar l’accés als veïns de la zona de Roc dels Corbs

L’habilitació d’aquest nou tram esdevé bàsic per tal que la gent no afectada pugui accedir als seus habitatges

Per Iván Álvarez

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el ministre Jordi Torres, ahir caminant cap al nou vial
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el ministre Jordi Torres, ahir caminant cap al nou vial | ANA/M.T
El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, van visitar ahir la zona afectada per la desocupació temporal de quatre blocs, com a mesura de prevenció, dels treballs d’estabilització de blocs rocosos que es faran a la Solana. Amb motiu de les obres, i per la obligatorietat de restringir el pas durant els set dies que durin els treballs, s’ha obert un vial que connecta el carrer Bonavista i el carrer Mestre Xavier Plana per tal que els veïns de la part alta d’aquest carrer puguin accedir als seus domicilis. 
Torres va ratificar que «està tot preparat per iniciar dilluns les obres d’estabilització dels blocs rocosos i preveiem que els treballs durin una setmana». El ministre va apuntar que «el risc de caiguda dels blocs quan es produeix una acció humana a sobre ha fet que es decideixi per una desallotjar els veïns» i va deixar clar que «és més una mesura preventiva que una addicional». 
A més, va destacar que els tècnics consideren que, si els blocs es desprenen, el risc real que poguessin impactar en un dels edificis és d’un 25% i que «és un percentatge tan elevat que no ens podem permetre córrer aquest risc». Torres va recordar que «al Roc dels Corbs eren sis fases i ja se n’han fet cinc, amb tot el seu procés de doble protecció». Aquesta és la darrera i seguirem fent accions al Solà d’Andorra la Vella. 
220 veïns desallotjats/ Finalment són 220 veïns els que diumenge al vespre deixaran de forma temporal els seus habitatges i el tram del carrer afectat es tancarà cada dia de 8.00 a 18.30 hores. 
D’aquestes 220 persones, 150 aniran ubicades en diferents hotels de la capital i 70 s’allotgen en domicilis particulars de familiars o amics, mentre durin els treballs. «Diumenge a les 9 del vespre han d’estar buits els pisos per tal de facilitar la tasca de l’endemà que han de començar a treballar a les 8 del matí», va explicar Marsol. 
La cònsol, també, va destacar que «la gent és molt conscient i crec que la informació que es va facilitar als veïns era molt clara» i va reconèixer que «les persones que viuen aquí saben des de fa anys que és una zona conflictiva i de risc». Finalment va afegir, en aquest sentit, que «la majoria de la gent ha col·laborat i vull agrair la responsabilitat que han tingut en tot moment».
Pel que fa al nou vial que s’obrirà, acabat ahir d’asfaltar, i obert per tal d’habilitar el pas dels veïns de la zona, la cònsol va indicar que «és una acció important que s’ha aconseguit per facilitar el pas a tots els que no es veuen afectats amb cap mesura per la restricció de circulació a la part baixa del carrer Mestre Xavier Plana»
PUBLICITAT
PUBLICITAT