PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’esdeveniment del Pas de la Casa acollirà unes 450 persones

El públic assistent també té contractat un ‘pack’ de dies d’esquí

Per EL PERIÒDIC

Vista aèria de l’aparcament del Bullidor del Pas, escenari de la festa.
Vista aèria de l’aparcament del Bullidor del Pas, escenari de la festa. | TONY LARA
Sota el nom d’Innovations In the Snow’16, el Pas de la Casa acollirà, del 17 al 19 de març, un festival dirigit a visitants anglesos d’entre 20 i 35 anys. La promotora de l’esdeveniment va anunciar en un comunicat que la festa se celebrarà en un envelat amb una capacitat per a 600 persones i que s’esperen uns 450 participants. A més, l’empresa andorrana Elit Serveis garanteix la seguretat de l’esdeveniment a través de la contractació d’un servei de vigilància, que treballarà conjuntament amb el Servei de Policia, i d’un equip de voluntaris que s’ocuparan que no hi hagi cap entrebanc entre els participants i els veïns del Pas de la Casa. 
 
El festival està organitzat per l’empresa Innovation Events, amb experiència en esdeveniments similars en diferents ciutats europees, que està representada a Andorra per Elit Serveis. En el comunicat van aclarir que Innovation in the snow consisteix en un producte dirigit a esquiadors anglesos que incou trasllats, forfet, classes d’esquí, allotjament, espectacle musical diari i activitats lúdiques, amb estades d’entre 3 i 5 dies. La iniciativa està pensada per a clients britànics d’edats entre els 20 i 35 anys. Pel que fa a les activitats complementàries, està previst que s’organitzi un torneig de paintball, un correfoc i una animació acrobàtica a l’envelat. 
 
Els organitzadors també van voler donar a conèixer totes les mesures de seguretat que preveu l’esdeveniment: les assegurances i els serveis d’emergències pertinents, un servei de vigilància privat que treballarà en coordinació amb el Servei de Policia, un equip de voluntaris que guiarà els participants entre l’envelat i els hotels, i fins i tot una tanca de dos metres que s’instal·larà al llarg del perímetre de l’envelat. 
 
Diferents punts de vista/ En la nostra edició d’ahir ja vam apuntar que el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, defensava l’organització de l’esdeveniment. El dirigent encampadà afirmava que l’aparcament del Bullidor el tenien en concessió i que els concessionaris «no han de demanar permís a ningú» per celebrar l’esdeveniment. «És com si un particular prepara una festa en una sala que té en propietat», va aclarir.
 
El president de l’agrupació de comerciants del Pas de la Casa (InPub), Jean-Jacques Carrié, va afirmar que demanaran que algun dirigent de la Policia es reuneixi amb l’organització de la festa «amb l’objectiu d’advertir-los de la possibilitat de multa en cas que s’incompleixin les normes bàsiques de convivència». A més, tot plegat desemboca en un cert malestar dels veïns del Pas, immersos en la millora de la parròquia i mantenen certes reticències per la imatge que pot crear de cara a l’exterior un esdeveniment d’aquesta magnitud. Carrié va insistir en què «ens estem esforçant per millorar la imatge de la parròquia i un vídeo de mig minut arriba a tot el món en cinc». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT