PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Compromís mostra preocupació per les retallades

La CUP adreça a Puigdemont una demanda d’una sanitat pública

Per EL PERIÒDIC

Puigdemont es dirigeix al ple de l’Ajuntament, sota la mirada de Batalla
Puigdemont es dirigeix al ple de l’Ajuntament, sota la mirada de Batalla | RàdioSeu
El grup municipal de Compromís X La Seu va fer arribar al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’acord al que es va arribar al Plenari Municipal urgellenc sobre la proposta de Compromís de sol·licitar a la Conselleria de Salut la recuperació gradual del pressupost retallat a l’Hospital de La Seu.
Òscar Ordeig, portaveu de Compromís, va informar al President sobre l’històric d’ingressos des de la Generalitat a la principal institució sanitària de la zona. «L’any 2009 el pressupost que el Departament de Salut ingressava a l’Hospital era de 17,3 milions d’euros, mentre que el de l’any 2014 era de 13,8 milions d’euros. Per tant, en termes absoluts, s’ha perdut un 20% del pressupost», va expressar Ordeig.
 
La CUP adreça una carta/ El regidor de la CUP la Seu, Pau Lozano, aprofitant la visita del President i del conseller de Salut, Toni Comín, van fer entrega, durant la recepció protocol·lària al Patronat de l’hospital, d’una carta de demanda d’una sanitat «pública, universal i de qualitat accessible per a la tota la població del Pirineu». Amb tot, demanen, entre d’altres coses, que  es realitzi de forma pública i transparent una auditoria del deute acumulat a Salut.
PUBLICITAT
PUBLICITAT