PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«No ens hem de queixar que la justícia vagi massa ràpid»

Bellocq creu que la pena de presó «no ha de ser sempre el càstig idoni»

Per EL PERIÒDIC

Sophie Bellocq
Sophie Bellocq | TONY LARA
En relació al cas del policia condemnat per disparar contra l’edifici administratiu de l’Obac, la degana del Col·legi d’Advocats, Sophie Bellocq,va matisar ahir que a ella li consta que el Principat desenvolupa «una justícia igual per a tothom», destacant que no hi ha diferències entre ciutadans i policies, segons ha informat RTVA. Així mateix, «si s’ha fet aquesta ordenança penal tampoc ens hem de queixar que la justícia vagi massa ràpida», va remarcar. 
 
Tanmateix, Bellocq va puntualitzar que si s’ha fet correctament l’actuació «hem de celebrar que s’hagi fet d’aquesta manera». D’altra banda, la degana considera que la pena de presó «no ha de ser sempre el càstig idoni per corregir una actuació si s’ha fet en el marc de la justícia». Bellocp també assegura que l’actuació vers l’afer dels trets «no és un cas estrany». «Vull pensar que hauria de passar així per tothom». 
 
Així mateix, «penso que la resolució no s’ha fet específicament per aquest cas sinó que és la tendència que hem d’adoptar». I és que un delicte major «pot passar per ordenança penal, el codi penal ha estat reformat amb aquest sentit, per tant, no s’ha fet cap tracte que no es pugui fer legalment». La degana dels advocats recorda que la possibilitat de jutjar delictes majors a través d’una ordenança penal està recollida en una llei que va aprovar el Consell General.
 
Les declaracions van tenir lloc al finalitzar la ponència sobre el contenciós internacional al Col·legi d’Advocats, on es va destacar que estats tan diferents com Andorra o la Xina «tenen un mateix pes dins l’assemblea general». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT