Schreiner, heroi d'una victòria més patida del compte

L'austríac anota un triple a falta de quatre segons i permet al MoraBanc sumar el desè triomf

Per ALBERT CANES

Thomas Schreiner controla la pilota, en el partit entre el MoraBanc i el Movistar Estudiantes | ACB PHOTO / A. Martín
Què prefereix una victòria fàcil o èpica? Semblava que la resposta era obvia quan restava només un quart per disputar-se al Poliesportiu d'Andorra en el duel entre el MoraBanc i el Movistar Estudiantes. 13 punts de diferència feien pensar que el triomf tricolor seria fàcil. Res d'això. Va ser una victòria èpica, amb Thomas Schreiner com a heroi i un triple espectacular a falta de quatre segons per a la conclusió del matx. Un d'aquells finals que es recorden i passen a la història del club.

Abans de fer història, però, la defensa tricolor no en deixava passar ni una a la zona en els instants inicials. Ja en la primera jugada, tap de Giorgi Shermadini a Xavi Rey. Això ho aprofitaven els de Peñarroya per posar-se per davant (9-3). L'única part defensiva en la qual fluixejava el conjunt tricolor era des de la línia exterior. Martín era el protagonista de l'ofensiva visitant, amb dos triples, sent els únics punts que va poder anotar l'Estudiantes en els minuts inicials. La resta de jugadors de l'equip madrileny es va anar entonant poc a poc i va aconseguir igualar el marcador (12-12). Peñarroya demanava temps mort i arribava una reacció tricolor amb parcial de 8-0. En aquest, Stephen Holt va anotar els seus primers punts al Poliesportiu en el seu primer llançament de tres. Martín novament intentava reduir distàncies abans de concloure el primer quart, però Jones, sobre la botzina, va deixar la distància en +7 (22-15).

Al segon quart, Estudiantes va poder retallar aprofitant la falta d'encert dels jugadors del MoraBanc, que malgrat que tenien bones situacions de tir, no estaven fins per anotar. Entre ells, Holt, que havia començat anotant el seu primer llançament, però va errar els tres següents. Sergi Pino, gens habitual en aquests aspectes, va ser l'encarregat de tallar el parcial de 0-7 que havia aconseguit l'Estudiantes, que es va posar a només dos punts. L'aler català va iniciar amb un triple un parcial de 9-0 que responia al que just havia encaixat l'equip tricolor. Clark, amb quatre punts, i Jones, completaven el parcial que situava la diferència en el marcador per sobre la barrera dels 10 punts (35-24). Abans d'encarar el descans, els visitants van tenir temps d'escurçar distàncies. Javier Salgado era el principal autor de la reacció, amb vuit punts seguits seus i dos triples inclosos. Holt va repetir el que el seu compatriota va fer al primer quart i en l'últim segon del segon quart va deixar el marcador en +6 (42-36).

A la represa, el tir lliure va ser una bona arma per ampliar distàncies, però va ser Bogdanvovic, amb dos triples seguits, qui va deixar un matalàs important a mig quart amb el qual poder treballar la resta del partit (58-45). L'Estudiantes, mitjançant un Laprovittola que havia estat desaparegut fins el moment, va tenir moments bons i baixava dels 10 punts, però Clark, amb un triple i una cistella, va tornar a ampliar marges abans de finalitzar un quart que va ser clarament tricolor i deixava el terreny pla per als darrers 10 minuts de matx (66-53).

Laprovittola no falla

Però l'Estudiantes no estava disposat a deixar-ho fàcil i va reaparèixer un impressionant Laprovittola, que en tres minuts i escaig va anotar 13 punts, amb tres triples inclosos, i va obligar a Peñarroya a demanar temps mort i tensar els seus jugadors per afrontar els darrers set minuts de partit (70-66). Un Betinho, que sense fer massa soroll durant tot el partit era el màxim anotador, va posar calma amb un triple, però Laprovittola, de nou, i Jaime Fernández donaven tensió amb dos triples seguits (73-72). Els dos equips van intercanviar cistelles, però, novament, Laprovittola complicava la victòria tricolor avançant, per primera vegada en el partit, quan restaven menys de dos minuts (76-78). Shcreiner contestava amb un triple, però l'Estudiantes no fallava en el retorns i quan restava un minut es va posar tres amunt (79-82). Shermadini va anar a la línia de tirs lliures, sense fallar cap dels dos per posar en només un punt la diferència. A 35 segons per acabar, els madrilenys atacaven per matar el partit, però el llançament de Fernández va sortir de dins.

Heroi Schreiner

L'austríac, que no havia destacat en excés durant el partit, es va posar la corona de rei. La pilota li va arribar a la cantonada i sense pensar, va llançar el triple que posava per davant als tricolors quan restaven només quatre segons per acabar (84-82). Laprovittola, que portava un darrer quart impressionant, va errar la safata sobre la botzina i el MoraBanc va endur-se un triomf que es va complicar a nivells extrems en el darrer quart, però que li va donar un punt d'èpica únic.

Laprovittola, que va acabar el primer quart amb un -4 de valoració, se'n va anar als 24 de valoració i 23 punts. Per la part andorrana, Betinho va ser el màxim anotador amb 18 punts i 21 de valoració, tot i que l'heroi de la desena victòria del MoraBanc va ser sense cap mena de dubte Thomas Schreiner.