PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Set equips atapeïts per entrar als play-off

La lluita en el Top-8 segueix en un marge de tres victòries i el MoraBanc es manté a una d’entrar als play-off

Per ALBERT CANES

Thomas Schreiner llança un triple, en el partit entre el MoraBanc i el Movistar Estudiantes.
Thomas Schreiner llança un triple, en el partit entre el MoraBanc i el Movistar Estudiantes. | ACB PHOTO / A. MARTÍN
Només el MoraBanc Andorra va jugar el dissabte. Amb els deures fets, els de Joan Peñarroya havien d’esperar que els rivals directes en la lluita per entrar als play-off cedissin terreny després que les tres derrotes consecutives haguessin fet perdre pistonada als tricolors. 
 
I ho van fer pràcticament tots. Només UCAM Múrcia va guanyar el seu partit. Com el MoraBanc, ho tenia més a favor que els seus rivals ja que s’enfrontava al cuer de la Lliga Endesa, el RETAbet.es GBC, a qui no va tenir problema per vèncer. La resta va caure. Entre ells, un Montakit Fuenlabrada que semblava que no tenia fre, però un València recuperat va poder aturar la ratxa del conjunt de Jota Cuspinera, que encara gaudeix d’un bon marge de dos victòries respecte el MoraBanc. Per la seva part, Unicaja de Màlaga va viatjar a Barcelona, on va tenir opcions de guanyar, però els de Xavi Pascual es van endur el triomf gràcies a una bona segona meitat. Els malagenys van igualar amb aquesta desfeta el balanç del MoraBanc, amb 10 victòries i 12 derrotes. Tampoc ho tenia fàcil el Dominion Bilbao Basket, que va ser atropellat pel Laboral Kutxa Baskónia en el darrer partit de la jornada. Malgrat la desfeta, els de Sito Alonso encara mantenen un triomf d’avantatge sobre els tricolors. 
 
Per contra, per sota s’hi va sumar el Fiatc Joventut després de vèncer al Sevilla. Juntament a l’Iberostar Tenerife, que va caure clarament a Saragossa, només es troben a una victòria d’igualar el MoraBanc. 
 
A falta de dotze jornades per finalitzar la fase regular, fins a set equips tenen opcions d’adjudicar-se les tres darreres places dels play-off, les quals estan més obertes. El problema per al conjunt tricolor és el calendari de les properes jornades, ja que ara té per davant dos partits seguits fora de casa, entre els quals hi ha el de la setmana vinent al Barclaycard Center contra gairebé imbatible Reial Madrid. La part positiva del calendari és que les dues properes visites al Poliesportiu són la de dos rivals directes, Fuenlabrada i després Múrcia, i els de Peñarroya depenen d’ells mateixos per anar més enllà de la fase regular. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT