Participen 260 esquiadors a les tres categories i abandonen una vintena

Per #GASS

Els participants, moments abans de prendre la sortida.
Els participants, moments abans de prendre la sortida. | JORDI PICART
Els 260 esquiadors que van prendre part a la primera edició de la Grandvalira Skimo6 van haver de lluitar contra la neu, el vent i les baixes temperatures. Només van abandonar una vintena. A pesar de les condicions complicades la prova es va poder disputar sense problemes, amb victòria per a l’equip composat per Joan Albós i Xavi Areny. Els conjunts participants podien estar formats per dos o tres corredors.

Tots dos van demostrar la seva condició de favorits i completaven l’exigent recorregut amb un registre de 3.25.51,20 hores. La resta de places de podi la van ocupar conjunts formats per germans. Òscar i Marc Casal van ser segons amb 3.29.22,55 i Ferran i Xavi Teixidó tercers amb 3.41.00,97. En categoria masculina finalitzaven 72 equips, amb només tres abandonaments, el mateix nombre que es va produir entre les fèmines. Maria Soler i Isabel Belloc van ser les guanyadores, amb un crono de 6.50.35,20. La segona plaça l’ocupaven Marta Martínez, Vanessa Fenés i Estela Gilabert (7.55.46,26).

La categoria mixta va ser la segona més concorreguda, amb trenta equips i cap abandonament. La victòria se la van adjudicar Michele Lodge i Alain Moreno (4.05.19,11). El segon lloc van ocupar-lo Marc Calvet, Sophie Dusautoir i Carolina Poussier (4.10.10,80) i el tercer Pilar Quesada i Samuel Orts (4.13.52,48). Gerard Riart, organitzador de la prova, assenyalava després de la cursa que «estem molt contents de com ha anat tot, perquè al principi no sabíem si s’hauria d’anular pel temps. Tothom ha acabat molt satisfet de com ha anat tot».