PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

PwC identifica 923 clients de BPA presumptament sospitosos de blanqueig de capitals

El 92,6% estan en condicions de ser traspassats a Vall Banc

Per EL PERIÒDIC

| TONY LARA
L’informe de PwC presentat a l’AREB en matèria de prevenció de blanqueig de capitals ha determinat que Banca Privada d’Andorra (BPA) tenia 923 clients presumptament sospitosos de blanqueig de capitals. Aquests representen el 3% dels gairebé 29.200 clients de l’entitat (titulars de comptes i intervinents) i suposen uns 1.000 milions d’euros en volum de negoci (inversió creditícia + dipòsits + actius sota gestió fora de balanç), és a dir, el 19% del volum total de negoci de BPA.
 
D’aquests 923 clients, uns 100 expedients combinen tots els factors de major risc d’AML, com coincidències amb llistes de blanqueig, operativa sospitosa o vinculació a casos de rentat de diners que es troben en seu judicial. Aquestes són algunes de les principals conclusions del treball que les autoritats andorranes competents van encarregar el març del 2015 a la firma PwC, tan aviat es va fer públic el comunicat del Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN, Unitat de Delictes Financers del Tresor dels Estats Units).

A partir de l’informe presentat per PwC després de dotze mesos de treball, l’AREB conclou que uns 27.000 clients, és a dir, el 92,6% del total, ja estan en condicions de ser traspassats a Vall Banc, la nova entitat. En el 7,4% restant, uns 2.165 clients, es troben els 923 presumptament sospitosos, mentre els altres 1.242 podrien finalment revelar-se com a “aptes” en cas de que en un futur presentin la documentació necessària per a avalar la legitimitat dels seus comptes i operacions.

D’altra banda, l’AREB està adoptant les mesures necessàries per a identificar els possibles indicis delictius vinculats a l’actuació de la direcció general i dels administradors de BPA, entre els que es troben els principals accionistes de l’entitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT