PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

5 curses a les Series

Per primera vegada Andorra tindrà participació als Campionats del Món juvenil, que seran a Gran Sasso

Per JOAN JOSEP BLASCO

Un corredor supera amb un salt un rierol a l’Andorra Ultra Trail Vallnord de l’any passat.
Un corredor supera amb un salt un rierol a l’Andorra Ultra Trail Vallnord de l’any passat. | Àlex Lara
Andorra, tot i ser un país petit en quan a quilòmetres quadrats, compta amb un territori amb múltiples recorreguts a la muntanya. Tal és així que el nombre de curses que es disputen al llarg de l’any augmenta. També ho fa la seva presència al circuit mundial, on comptarà aquest 2016 amb un total de cinc proves. L’equip nacional, que tindrà una línia de continuïtat respecte l’any passat, hi serà present.
 
Les curses nacionals tindran un per destacat als calendaris internacionals. Aquest any entra a les World Series l’SkyRace Comapedrosa, que es desenvoluparà el 31 de juliol. On més presència hi haurà serà a les National Series d’Espanya, Andorra i Portugal. A les Sky Series hi són presents la Marató dels Cims (16 de juliol), que forma part de l’Andorra Ultra Trail Vallnord; i la prova del Comapedrosa. Al calendari de les Vertical Series hi és la Casamanya Extrem (18 de juny) i el VK Vallnord CPA (30 d’octubre); i a les Ultra Series està encabida la Ultra Mític (15 de juliol). Carlo Ferrari, director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), destaca el nombre de proves que s’arriben a disputar aquest any al circuit mundial: «Som un país petit però capaç d’organitzar molt bé les curses. S’aposta pel turisme esportiu i per promocionar les nostres muntanyes».
 
Canvi de seleccionador / L’estructura de curses de muntanya de la FAM pateix canvis a falta que s’aprovi per junta. Carles Font, per motius personals, deixa de ser el seleccionador, i el càrrec l’agafarà Ferrari. El conjunt sènior seguirà capitanejat per germans, amb Ferran i Xavi Teixidó, i Marc i Òscar Casal. La presència femenina tornarà a ser absent. El projecte amb els joves té continuïtat. «Volem impulsar la base. Sabem que no és fàcil, perquè l’esquí de muntanya té una major embranzida i dedicar-se només a les curses és més complicat», assenyala Ferrari. Per primer cop Andorra estarà representada als Campionats del Món juvenil, que en aquesta ocasió es disputaran a Gran Sasso, als Apenins italians, del 29 al 31 de juliol. L’esdeveniment comptarà amb una Sky i una vertical. Per a fer la selecció, els grup de joves aspirants competiran en proves tan del país com de l’exterior.
 
Els objectius principals de la temporada estaran posats a les World Series i el Mundials, que es portaran a terme a la Vall de Boí del 22 al 24 de juliol. Compta amb una Ultra, una marató i una cursa de quilòmetre vertical.
 
Copa d’Andorra / La pròxima edició de la Copa d’Andorra veurà augmentat el calendari. Estan confirmades les mateixes curses del 2015, la Vertical dels Isards, Casamanya Extrem, Marató dels Cims, Skyrace Comapedrosa, Travessa de la Massana i Ordino, Travessa d’Encamp, Marató de muntanya de Canillo, Travessa Transfornterera i VK Vallnord CPA; i aspiren a entrar-hi a formar part dues més, a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. «Poder mantenir les que es feien i que hi entrin de noves és una molt bona notícia. Vol dir que les curses de muntanya tenen molt bona salut», exposa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT