PUBLICITAT

L'Alt Urgell viu una de les millors temporades de pesca

  • Els aficionats han trobat un bon cabal als rius i no s'han fet rescats de truites
  • Fa uns dies es va celebrar el Trofeu Amistat, amb pescadors d'alt nivell
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un home pesca, a l'Alt Urgell. Foto: EL PERIÒDIC

La temporada de pesca a l'Alt Urgell està sent la millor dels darrers vint anys, segons expliquen des del Club de Caça i Pesca de la comarca. L'entitat va organitzar durant la setmana passada una nova edició del Trofeu Amistat, que reuneix alguns dels millors pescadors espanyols i francesos en un format d'open no competitiu.

Més concretament, els responsables del club, Manel Aguayo i Toni Vilarrubla, detallen que "alguns dies ha costat poder pescar per la força de les aigües", però asseguren que durant l'any s'han produït "captures espectaculars" i la temporada està sent marcada per la regularitat i el bon cabal del riu.

En aquest punt, Aguayo també valora especialment el fet que, per segon any consecutiu, no ha calgut dur a terme rescats de peixos al Segre. Els anys anteriors la sequera i la calor intensa de l'estiu havien obligat a fer accions de recuperació en trams del riu que quedaven secs a l'agost.

EL CONFLICTE, ENRERE


A tot plegat, s'hi suma la satisfacció per la resolució positiva del conflicte que hi va haver l'any passat amb l'expedició de tiquets de pesca. Segons explica Toni Vilarrubla, el Departament de Medi Ambient i les societats de pescadors han resolt les diferències i actualment es combina els nous mitjans de venda per Internet amb el sistema tradicional mitjançant determinats establiments freqüentats pels aficionats. A l'Alt Urgell, per exemple, es poden adquirir els permisos al bar Pifarré, l'Armeria Vidal, el Molí de Fórnols i l'hostal La Font d'Os de Civís.

A més, el cap de setmana del Trofeu Amistat s'ha aprofitat per inaugurar el nou local social del Club de Caça i Pesca. L'entitat ha rehabilitat l'espai de l'antiga gossera de la Seu d'Urgell, al costat mateix del pont de la Palanca. Al Pirineu català la temporada de pesca selectiva s'acabarà al final d'aquest mes d'agost, mentre que la de pesca sense mort es perllonga fins al pròxim 30 de setembre.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT