PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’Ajuntament de la Seu col·labora amb ‘Sóc responsable’

El consistori recorda la necessitat de disposar de xip per localitzar els propietari

Per EL PERIÒDIC

Cartell commemoratiu de la campanya.
Cartell commemoratiu de la campanya. | EL PERIÒDIC
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell s’ha sumat a la campanya Sóc responsable de tinença responsable i identificació d’animals de companyia. La proposta impulsada per la Fundació per a l’Adopció, l’Apadrinament i Defensa dels Animals (FADA) amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, ofereix preus reduïts als propietaris de gossos, gats i fures per identificar o bé esterilitzar les mascotes.
 
La iniciativa, que es va iniciar el dia 1 de febrer i finalitza el proper 30 d’abril, és possible gràcies a la participació del Centre Veterinari La Seu i el Centre Veterinari MOA. Des de l’Ajuntament urgellenc s’aposta per la identificació, que permet el retorn dels animals als seus propietaris, i l’esterilització, que permet el control de la natalitat, com a eines «imprescindibles» per millorar la gestió dels animals domèstics. De fet, el consistori recorda que la identificació amb microxip i el cens municipal són obligatoris, per evitar les pèrdues i combatre l’abandonadament de les mascotes. 
 
Animals abandonats durant el 2015/ El consistori és el responsable de la gestió dels animals abandonats i perduts a la via pública, que una vegada recollits són traslladats al Refugi Supracomarcal de Benavarre des d’on es realitzen les gestions de retorn als corresponents propietaris, si és que es poden localitzar. En cas contrari, se’ls intenta donar en adopció.
 
Durant l’any 2015, només des del municipi de la Seu, es van portar a aquest refugi un total de 105 animals, dels quals 66 eren gossos i 39 gats. Aquesta xifra, força elevada, representa gairebé una mitjana de nou animals cada mes, tenint en compte que la capacitat del refugi és de 60 animals i que la Seu és només un dels 18 municipis als quals dóna servei.
 
Només un 36,40% dels animals que entren al refugi estan identificats amb xip. El 63,60% restant no el porten. Aquest any passat també es va recollir quatre camades de gats, amb un total de 24 cadells. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT