PUBLICITAT

Andorra la Vella

La presumpta autora d’una empenta podria haver de pagar 26.000 euros

La fiscalia demana 12 mesos condicionals per a l’agressora

Per marisa da costa

| TONY LARA
La fiscalia exigeix una pena de 12 mesos de presó condicional per a una dona que, el desembre de 2012, va empentar una altra noia a la sortida d’un local d’oci d’Arinsal. Arrel de l’accident, la perjudicada va haver de ser intervinguda quirúrgicament en un canell i pateix en l’actualitat una discapacitat parcial valorada en el 5%. Per tot plegat, la seva representació lletrada suma als 4.088 euros exigits pel ministeri públic com a responsabilitat civil, un import de 22.000 euros, sol·licitant un muntant superior als 26.000 euros com indemnització, entre altres conceptes.
 
El Tribunal de Corts acollia ahir la vista per jutjar una agressió transcorreguda ara fa més de tres anys en una discoteca d’Arinsal. Si, d’una banda, l’acusada d’un delicte major per lesions doloses assegurava haver actuat en legítima defensa, la víctima de l’empenta va al·legar haver estat atacada per l’esquena quan marxava en cerca d’un taxi. Segons aquesta darrera part, aquest hauria estat el primer contacte entre ambdues dones la nit d’autes, contradient les provocacions anteriors a què va acollir-se l’acusada.
 
La caiguda ocasionada per la topada va provocar en la víctima una contusió al canell esquerra i una fractura al dret, arrel de la qual –i després d’una mala cura de la lesió–, va haver de ser intervinguda quirúrgicament. Tot plegat va ocasionar perjudicis psicològics a la dona, així com una discapacitat parcial del 5%. És per aquests motius que l’acusació particular va exigir a l’acusada el pagament d’un import superior als 26.000 euros amb què, a més de cobrir la responsabilitat civil, els honoraris de l’advocada i els tractament mèdics, la presumpta autora dels fets hauria d’indemnitzar l’altra part per conceptes com el perjudici estètic o la incapacitat parcial ja esmentada. Si bé es mostra disposada a satisfer la responsabilitat civil, la defensa va considerar l’import exigit desproporcionat tenint en compte, per exemple, que «la intervenció quirúrgica va ser conseqüència d’un tractament mèdic» defectuós i no del cop. 
 
Testimonis d’una i altra part confirmen la caiguda de la víctima. La mateixa autora va reconèixer haver presenciat l’accident, alliberant-se de ser-ne responsable. Així, va assegurar allargar els braços per defensar-se en veure que l’agredida se li apropava corrents. Acollint-se, doncs, al dret a la legítima defensa i afegint com a contextualització la neu i el gel que hi havia en el moment dels fets, la defensa de la processada va demanar-ne l’absolució.
 
Treballadors del local van presenciar els fets, corroborant l’empenta per l’esquena que la perjudicada va assegurar rebre. Fiscalia i defensa van posar en dubte la parcialitat d’uns i altres testimonis, si bé la caiguda va quedar acreditada. Els magistrats aportaran llum a tot plegat el proper 25 de maig, quan serà dictada la sentència. 

50.000 euros per contraban/ El Tribunal de Corts va jutjat ahir el cas d’un conductor professional que el passat mes de juny del 2014 va ser controlat pels agents de la frontera hispano-andorrana amb gairebé 31.000 paquets de tabac quan intentava sortir del país. Acusat del delicte menor d’exportació il·lícita de tabac, el ministeri públic exigeix per al processat una pena de 14 mesos de presó ferma, així com el pagament d’una multa que ascendiria fins als 50.000 euros en el supòsit que finalment fos condemnat.
 
L’acusació pública considera que el transportista hauria habilitat el seu vehicle amb la fi de fer un trasllat il·legal de tabac des d’Andorra a l’exterior. La defensa, de la seva banda, va assegurar que els plafons l’interior dels quals es transportava el tabac són propis del camió i que la mercaderia que se li va trobar al seu client anava a la cambra frigorífica i no en un espai habilitat precisament per al contraban. Per tot plegat, demana una rebaixa de la pena a set mesos condicionals i una multa de 5.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT