PUBLICITAT

Grau Roig

Llançar-se a més de 200 km/h

Avui comença a la pista Riberal de Grau Roig quatre dies de Copa del Món, amb dues proves

Per EL PERIÒDIC

Klaus Schrottshammer, a la pista Riberal, l’any passat.
Klaus Schrottshammer, a la pista Riberal, l’any passat. | Grandvalira
La Copa del Món de quilòmetre llançat té la seva cita habitual de cada any a Grandvalira. Per cinquè any consecutiu a Grau Roig. Avui es posa en marxa amb els esquiadors més ràpids del panorama internacional. L’objectiu de bona part d’ells és el d’adjudicar-se la victòria, i els dels organitzadors que a la pista Riberal puguin arribar a establir una nova marca màxima de velocitat, superant els 200 km/h.
 
Per establir el nou registre es troba instal·lada a la sortida una torre de 10 metres d’alçada i 18 de llargada. L’actual rècord de la pista el posseeix l’austríac Klaus Schrottshammer, que el 2014 va arribar als 185,19 km/h. Els principals favorits són germans, els italians Ivan i Simone Origone. Aquest últim és l’actual recordman mundial. L’abril de l’any passat va arribar als 252,632 km/h a la pista de Chabrières de Vars (França). La de Grandvalira és la segona etapa del calendari de la Copa del Món. La setmana passada es va iniciar a l’estació canadenca de Sun Peaks, on només es va poder disputar en categoria masculina una de les curses programades. El guanyador va ser Ivan Origone, que va arribar als 146,43 km/h. Segon va ser al seu germà Simone 25 centèsimes. Va completar el podi Schrottshammer. En fèmines destaca la italiana Valentina Greggio, actual campiona del món, i que a Sun Peaks va guanyar les dues curses que van disputar-se. Avui es realitzen tres curses de classificació i demà les semis i la final de la primera prova. Dissabte són les classificatòries de la segona i diumenge les semis i la final.
 
Campionat d’Espanya / La Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern va incloure l’any passat el quilòmetre llaçat com a una de les disciplines de les que es fa càrrec. A Andorra es disputarà la primera edició del Campionat d’Espanya, que serà junt a la primera Copa del Món a Grau Roig. Ricardo Adarraga és l’únic espanyol en superar fins ara els 200 km/h. Té la seva millor marca en 240,642. El basc comença a tenir rivals. Destaquen Eduard Manrique, París Arroyo i Juan Carlos Sánchez, en la categoria S1, i Pablo Abarca i el júnior Álvaro García (SDH). Els espanyols debuten aquesta temporada perquè al Canadà no s’hi van desplaçar. Uns altres que no van anar-hi i que s’estrenen és l’equip francès, encapçalat pels germans Montes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT