PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els afectats es concentren avui davant la seu central de BPA

És el tercer cop des que va esclatar la crisi que treballadors i clients es manifesten

Per Iván Álvarez

Unes 250 persones es van concentrar el passat mes de maig a la seu central de BPA
Unes 250 persones es van concentrar el passat mes de maig a la seu central de BPA | TONY LARA
Treballadors, clients, familiars, amics i, en definitiva, una notable representació d’afectats per la crisi BPA es trobaran avui, a les 18.30 hores, davant de la seu central a Escaldes-Engordany per manifestar el seu descontent i la seva indignació amb l’afer i, sobretot, amb la forma de procedir del Govern. «Ha passat un any i encara esperem, no només solucions, sinó també alguna explicació», remarca amb certa irritació un dels promotors de la trobada, Lluís Ferreira, i responsable de la plataforma Jo recolzo als treballadors i afectats de BPA. 
Un enuig que ha anat creixent de manera exponencial durant l’any que ja fa que va esclatar la crisi i que volen expressar de manera pacífica davant l’edifici central de Banca Privada d’Andorra. Serà la tercera manifestació, després de la primera de l’1 d’abril de 2015 a la plaça Lídia Armengol i la segona el 21 de maig a la mateixa seu central i, evidentment, l’objectiu segueix sent idèntic; reivindicar que, després d’un any, els clients i treballadors desconeixen quan podran recuperar els seus estalvis i els seus doners bloquejats i que encara no tenen la seguretat que així podrà ser, «després de l’exhaustiva auditoria feta per PwC», apunta la nota emesa al perfil de suport de Facebook. 
A més, els afectats també volen fer pales el malestar que puguin presentar els treballadors de l’entitat desprès d’acumular el neguit durant un any de no saber si el dia següent encara conservarien el seu lloc de treball. Ferreira explica que «estem exactament igual que fa un any» i que «el Govern ha agafat un full de ruta i, sincerament, no els importa el que passi amb els treballadors i amb els clients». La trobada mantindrà la mateixa línia de les anteriors i, més, concretament, de la del 21 de maig on es van concentrar més de 250 persones i sota el lema de Volem solucions, ja!, xiulades generals i samarretes de suport a Joan Pau Miquel, els afectats van poder mostrar el seu desacord amb la situació. Es llegirà un nou manifest i la gent s’aplegarà durant dues hores al voltant de la seu central en una concentració pacífica, «però no es pot garantir que silenciosa», indica Ferreira. És una cita feta via Facebook i, per tant, personalitats com el ministre de Finances, Jordi Cinca, o els subsíndics, Vicenç Mateu i Mònica Bonell, hi estan convidats. 
En total, més de 900 persones han rebut la convocatòria i, en el document que els organitzadors han enviat a la Policia, al ministeri de Justícia i al comú d’Escaldes, es parlava d’una concentració d’unes 150 persones.
Amb un cert to de resignació, Ferreira afirma que «només volem que s’enrecordin que encara estem aquí, que seguim esperant i que volem respostes». A més, afegeix que «l’única por què tinc és que tothom té un límit i no sé fins quan durarà això. Sempre hem intentat no fer cap drama ni res, però la situació és molt preocupant».
PUBLICITAT
PUBLICITAT