PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bartumeu: «Hi ha voluntat de tancar el cercle de control de l'economia andorrana"

El polític i advocat deixa anar que hi ha una batalla econòmica entre dues parts

Per El Periòdic

El canal de televisió 8TV va presentar ahir Jaume Bartumeu, advocat dels germans Cierco, en el programa 8 al dia de Josep Cuní, i va veure una «voluntat d’anar tancant el cercle de control de l’economia andorrana». Bartumeu va deixar anar que hi ha una batalla econòmica entre dues parts, i va assentir a les insinuacions del periodista, que va  demanar si hi havia «factures pendents» al respecte. 
 
L’excap de Govern va insistir en què un any abans de la intervenció es van «assenyalar» els tres casos que després marcava com a clau la nota del FinCEN del 10 de març del 2015. Segons el polític i advocat, «entre el 24 de març del 2014 fins la notice, el regulador sabia que hi havia aquests tres casos, i a l’entitat no se li diu res», deixant entreveure que es van ignorar els avisos de l’entitat pel que fa als casos de blanqueig de capitals que estan judicialitzats.
 
Bartumeu, que va defensar la fusió de BPA en una altra entitat andorrana, va narrar el treball de recopilació d’informació que ha fet el grup Cierco, i va vincular el dany rebut per BPA a l’aparició del cas Pujol enmig de la tempesta pel cas BPA: «Va ser un cúmul de circumstàncies». Així mateix, Bartumeu va recordar que Joan Pau Miquel, exconseller delegat de BPA, és encara a la presó: «No entenem com es manté, a la vista del sumari, aquesta mesura de presó provisional». «Una altra cosa», va dir, «és que hi hagués judici». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT