PUBLICITAT

Andorra la Vella

La parapública es «personifica» a la Batllia contra BPA pel xec de mig milió

Els diners no estan en circulació, tot i que estan cobrats

Per Estefania gracia

| el periòdic
El president del Consell d’Administració de la CASS, Joan M. Rascagneres, va confirmar ahir que la CASS es va «personar» el passat novembre a Batllia contra BPA per un presumpte frau en les cotitzacions de la CASS d’alguns exdirectius del banc. La personificació es va produir arrel del xec de 500.000 euros enviats per l’exconseller delegat del banc, Joan Pau Miquel, amb intenció de regularitzar la situació. 
 
Rascagneres també va matisar que per ara el xec està cobrat, «però els diners no estan en circulació, estan congelats i fins que la Batllia no ens digui si els podem utilitzar, no els emprarem». Així mateix, «reclamarem les cotitzacions que no han estat declarades en el seu moment».
El president també va assegurar que el xec enviat volia fer front als pagaments de cotitzacions de fa uns cinc anys.
 
Preocupació pel fons de jubilació / La CASS disposa actualment d’un fons de jubilació de 1.100 milions d’euros, «però amb els punts adquirits ascendeixen als 4.000», va remarcar Rascagneres. Tot i això, existeix una preocupació, «perquè les reserves s’esgotaran i d’aquí a uns 20 o 30 anys les despeses de cotitzacions ascendiran als 300 o 400 milions». 
 
Per intentar bregar amb aquesta situació, Rascagneres va puntualitzar que s’està treballant en aquest àmbit i al setembre es rebrà un informe –fet per una societat francesa– on es farà una radiografia de l’estat actual de la CASS i una previsió de cara al futur de la parapública. 
 
D’aquesta manera, també s’estudiaran tots els efectes que poden tenir les diverses mesures que es puguin prendre per fer front a l’esgotament del fons de jubilació, segons va puntualitzar Rascagneres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT