PUBLICITAT

Andorra La Vella

La meteorologia pot allargar les obres del Roc dels Corbs

Nou reglament per classificar la perillositat de les allaus i els terrenys

Per ESTEFANIA GRACIA

Uns operaris treballen en les obres del Roc dels Corbs.
Uns operaris treballen en les obres del Roc dels Corbs. | TONY LARA
El Ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va destacar ahir que tot i que s’està seguint el calendari previst pel que fa a les obres del Roc dels Corbs, és possible que la meteorologia «afecti als treballs». I si el mal temporal s’allarga, es podria endarrerir «el termini de set dies establert».
 
Malgrat aquests imprevistos, Torres va matisar que durant dilluns i dimarts es va poder treballar amb normalitat sobre el terreny. «S’ha estabilitzat la zona, s’han col·locat les eslingues i posat formigó per acabar de tensar les roques». Així mateix, el ministre va puntualitzar que durant les tasques no s’han detectat moviments addicionals o perills de despreniment a la Solana. 
 
Nou reglament / El Govern va aprovar ahir el Reglament de classificació i utilització del terreny segons la perillositat d’allaus. Un text que té la voluntat d’especificar el sòl d’acord amb els nivells de perillositat determinats a la cartografia de zonificació de la perillositat d’allaus. A més d’establir les condicions tècniques i administratives per utilitzar el sòl afectat pel risc d’allaus. Aquest reglament s’aplicarà a les construccions que estan en procés i a les que s’iniciïn a partir d’ara. 
 
En el redactat també s’especifica el procediment que cal adoptar per realitzar la tramitació de les sol·licituds de construcció, parcel·lació, urbanització, canvi d’ús o ocupació. També es defineixen les responsabilitats dels propietaris i dels tècnics que redacten documents en matèria de riscos d’allaus i s’estableixen les condicions d’excepcionalitat per a la utilització dels terrenys localitzats en zones reglamentàries de perillositat alta, incloent-hi les excepcions reglamentàries per a les proteccions en terrenys dels dominis esquiables. 
A banda del reglament, l’Executiu va aprovar la cartografia zonificació reglamentària de la perillositat d’allaus. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT