PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra demana a Espanya i França que regulin el joc

El Consell Regulador vol que es regularitzi la comercialització

Per El Periòdic

Un home compra loteria a una administració.
Un home compra loteria a una administració. | Tony Lara
El Consell Regulador Andorrà del Joc ha enviat un requeriment a les direccions dels organismes de loteries d’Espanya, França i Catalunya, així com a l’ONCE per regularitzar la comercialització dels jocs d’atzar, segons surt publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). Aquest document ha estat enviat, concretament, a la Direcció General de Tributs i Joc de Loteria de Catalunya, a la Presidència de la Sociedad Estatal de Loterias y Apuestas del Estado, a la Dirección General de Juego de la Organización Nacional de Ciegos Españoles i a la Présidence et Direction Générale de La Française des Jeux.
 
En aquest requeriment es recorda que la disposició addicional tercera de la Llei del joc autoritza el Consell Regulador Andorrà del Joc a establir un conveni amb els organismes esmentats, el qual ha de regular la continuïtat de la comercialització dels productes de jocs d’atzar que ja s’ha estat fent fins ara, tot i que sense una regulació específica.
 
Si aquest conveni se subscriu s’obté l’atorgament de les llicències de classe C i classe C@, i es defineixen els requisits i les condicions de comercialització dels productes del joc d’atzar autoritzat, així com les condicions econòmiques de l’activitat i les contraprestacions que eventualment es determinin per a la prestació dels serveis que es duguin a terme al Principat d’Andorra, ja siguin de control, publicitat, activitats o altres d’assimilables, tant en territori andorrà com en territori de l’operador. 
 
Així, s’informa que el conveni ha de determinar per imperatiu legal, a favor del Consell Regulador Andorrà del Joc, un percentatge en funció de les vendes realitzades a Andorra, no inferior al 15%, el qual tindrà en compte totes les càrregues fiscals que s’imposen segons l’ordenament jurídic andorrà sobre les operacions o els beneficis obtinguts.
 
Paral·lelament, s’haurà de determinar una clàusula d’estabilització que comprengui de manera qualitativa i/o quantitativa un factor de correcció respecte de l’activitat desenvolupada anteriorment a la llei. Aquesta clàusula tindrà en compte tant la durada de comercialització dels productes abans de l’entrada en vigor de la llei com el volum estimat de vendes durant aquell període.
 
El requeriment informa, de la mateixa manera, que la durada del conveni és per una durada de cinc anys renovables i que tenen un termini de sis mesos de termini per subscriure’l. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT