PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Govern varia els passaports per facilitar el pas fronterer

El canvi en la numeració diferenciarà els documents originals dels provisionals

Per ESTEFANIA GRACIA

Un passaport andorrà.
Un passaport andorrà. | TONY LARA
Per facilitar als ciutadans del país el pas pels controls fronterers internacionals, el Govern va anunciar ahir una futura modificació en la numeració del passaport andorrà. 
 
Dits documents passaran de tenir set a vuit dígits. Aquest canvi permetrà que no hi hagi problemes d’identificació en cas de pèrdua o en tenir un passaport doble provisional, ja que els darrers dígits d’aquests variaran. Així s’evitarà que els ciutadans es vegin afectats perquè tant el passaport original com el temporal tinguin la mateixa numeració, un fet que ja ha ocasionat més d’un malentés entre els viatgers. 
 
A més d’aquestes modificacions, a partir del 2017 s’efectuaran nous passaports de tercera generació que incorporaran el sistema SAC (Suplemental Acces Control). Un mètode que introdueix «nous elements de seguretat al xip per adaptar-se als estàndards de la normativa OACI», segons va matisar el ministre d’Afers socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. 
 
Tanmateix, els passaports de tercera generació inclouran una pàgina de dades personals en policarbonat i foto en color per protegir de la falsificació. Els documents tindran una vigència de 10 anys per a majors de 20 anys i cinc anys per a menors de 20 anys i per a passaports provisionals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT