PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pintat veu més un procés de «màrqueting» que de resolució

El conseller creu que s’està actuant en funció de les reaccions

Per ESTEFANIA GRACIA

Josep Pintat, durant una compareixença.
Josep Pintat, durant una compareixença. | TONY LARA
El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, considera que les institucions del cas BPA estan propiciant més «un procés de màrqueting que no pas de resolució». Afegint a més que s’estan movent per un «principi d’acció-reacció». 
 
Pintat posa com a exemple el fet que els germans Cierco, «legítimament en defensa dels seus interessos, han publicat un llibre, i acte seguit, l’AREB ha decidit enviar un comunicat» (fent referència a l’informe fet públic dimarts on es destacava que BPA tenia 923 clients sospitosos de blanqueig de diners, segons PricewaterhouseCoopers). 
 
Vers aquest darrer fet, el parlamentari també puntualitza que és «poc elegant que la comissió especial encara no s’hagi pronunciat, és una forma de passar-se el tema». I quan s’arriba «a aquesta actuació, veritablement és patètic i es converteix en una situació greu a nivell de tot el país». 
 
Així mateix, Pintat matisa que després d’un any, «la situació no s’ha resolt i continuem amb les mateixes incògnites». Tot i això, «el més calent deu estar encara a l’aigüera». Tanmateix, ver el fet que el cap de Govern, Toni Martí, anunciés el 10 de març com la data de resolució, i veient que avui dia Vall Banc no disposa de compradors, Pintat creu que hi ha una «manca de credibilitat de cara a les institucions». 
 
Afectació a la plaça financera / El parlamentari liberal assegura que tot el conjunt d’esdeveniments que han passat, «ja no només l’afer BPA, i amb tots els canvis que s’estan produint al país, hem vist que els resultats del sector financer han disminuït un 8% durant aquest any». 
 
A més, puntualitza que en aquesta disminució «no es té en comptabilitza la desaparició del banc, sinó, la baixada seria molt superior». 
També matisa que hi continua havent «una sèrie de clients que no saben quan podran disposar dels seus diners, una sèrie de personal de BPA que tampoc té clar el seu futur, i mentre aquest tema no es resolgui, la imatge del país continua estan en entredit, per molta nota del FinCEN que pugui sortir». 
 
El parlamentari creu que cal efectuar una resolució quan abans millor, sinó, tots els agreujaments que envolten al cas podrien anar en augment. També considera que per «netejar la mala imatge» que està eclipsant al país «els responsables, com el Govern o l’AREB, hauran de fer el màxim d’esforços possibles i parar aquest joc d’enviar notícies a la premsa, perquè amb aquestes actuacions no ho aconseguiran».
 
Solucions per Vall Banc / Pintat destaca que l’acció més adient que s’hauria de prendre per continuar amb Vall Banc és «actuar com més aviat millor i trobar un comprador». Destacant que si la resolució es demora, «ens podem trobar veritablement en una fallida de l’Estat amb un tema de liquiditat i de manca de solvència». En aquesta ocasió, «potser caldrà aportar-hi diners públics per fer-hi front». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT