PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc, a per la fita impossible?

El MoraBanc viatja a Madrid per enfrontar-se a l’actual campió de Copa del Rei, que arrossega una ratxa de sis triomfs a la Lliga Endesa i es troba en un moment molt dolç

Per ALBERT CANES

Shermadini lluita un rebot amb Reyes, en el partit que va enfrontar el MoraBanc al Reial Madrid al Poliesportiu el passat mes de desembre.
Shermadini lluita un rebot amb Reyes, en el partit que va enfrontar el MoraBanc al Reial Madrid al Poliesportiu el passat mes de desembre. | TONY LARA
Tots sabem que el més probable de cara al partit d’aquest cap de setmana entre el Reial Madrid i el MoraBanc Andorra és que la victòria es quedi a la capital espanyola. Sempre, juguin amb qui juguin, quan es tracta de la Lliga Endesa, l’equip blanc és el favorit a guanyar i més en aquest moment en el qual es troben, ja que porten sis partits sense perdre i estan al seu millor nivell d’atac, amb gairebé 100 punts per partit. 
 
Per si això no és poc, un dels millors jugadors d’Espanya i del conjunt blanc torna després de tres mesos fora per lesió. Rudy Fernández permetrà que el Madrid compti amb tots els efectius per primera vegada des de fa mesos, si no hi ha cap lesió d’última hora. Per si aquest fet encara no és suficient per demostrar de la dificultat de vèncer als madrilenys, dins la seva plantilla compten amb els quatre millors tiradors des de la línia exterior de la Lliga Endesa: Nocioni, Maciulis, Carroll i Sergio Rodríguez. Una bestiesa. 
 
És l’equip que té el millor atac de tota l’ACB i l’únic que ha anotat més de 2.000 punts en només 22 partits. Guanyar el Reial Madrid sembla una fita impossible, cosa que no és nou, però malgrat això els jugadors del MoraBanc no fan cas a aquestes dades i se centren només en el seu món. L’heroi de la setmana passada, Thomas Schreiner, reconeixia que «tenen molt bons jugadors, i és un gran equip, un dels millors d’Europa», però «treballem i entrenem com sempre i crec que el més important és com juguem nosaltres i centrar-nos en les coses que podem fer millor». Daniel Clark també afirmava el mateix que el seu company, i no descartava per res el triomf a Madrid: «Anem allà a fer el nostre joc i a posar les coses difícils. Si ens surt un bon partit podem estar lluitant per la victòria».
 
El conjunt tricolor estarà dues jornades seguides jugant lluny del Poliesportiu, començant diumenge a Madrid i continuant a Manresa la setmana següent. Això, però, no preocupa els jugadors, que fins i tot declaren el seu desig de disputar partits com a visitant. «A mi m’agrada molt jugar a fora, també a casa, però per a mi no és un problema perquè m‘agrada jugar i m’és igual on ho faci», comentava el base austríac. 
 
Sobre la possibilitat de ser als play-off a final de temporada, com és habitual els jugadors no es van voler mullar, però no neguen les ganes de marxar de vacances més tard i no acabar el curs amb la fase regular. Clark indicava que sumar triomfs és vital, però sense discriminar contra qui siguin: «D’aquí a final de temporada és tot important, i si volem arribar on volem, que són els play-off, hem de guanyar partits, no hi ha cap altre manera de mirar-ho, i és igual contra qui. Si és davant el Madrid bé i si és contra un altre equip també molt bé». Però al cap i a la fi, el MoraBanc no pensa en més enllà del dia a dia i els duels que tenen en la jornada que toca. Schreiner comentava que «sempre tenim al cap fer-ho bé a la temporada, però no pensem en excés en els play-off. Ens centrem en el proper partit i el treball del dia a dia, que és el més important per tenir èxit a la temporada».
 
Sigui quin sigui el resultat al Barclaycard Center diumenge, l’equip seguirà lluitant jornada rere jornada per assolir uns play-off que, potser, no són l’objectiu prioritari, però que fan il·lusió a tothom, als jugadors els primers. I un triomf davant el Madrid, que s’ha de veure si és impossible o no guanyar amb aquesta plantilla, seria un gran inici per a l’ascens final cap al Top-8.
PUBLICITAT
PUBLICITAT