PUBLICITAT

Grau Roig

169,97km/h en la primera jornada de Copa del Món KL

L’italià Simone Origone marca el millor registre en la fase classificatòria de la pista Riberal

Per #GASS

Simone Origone, en la seva baixada d’ahir a la pista Riberal de Grau Roig.
Simone Origone, en la seva baixada d’ahir a la pista Riberal de Grau Roig. | Grandvalira
Un total de 68 esquiadors provinents de 18 països diferents van iniciar ahir la fase classificatòria de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat (KL) a la pista Riberal de Grandvalira. En la segona etapa del calendari de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), la primera de les dues que es disputaran a Andorra, es va poder assolir la màxima velocitat de 169,97km/h. Va ser l’actual rècordman mundial, Simone Origone, qui va macrar aquest registre.
 
A prop de l’italià va quedar l’austríac Klaus Schrottshammer, que va assolir una velocitat màxima de 168,77km/h, quedant a 1,20km/h del més ràpid en la primera jornada. a Grandvalira 
 
La jornada d’avui comptarà amb més acció al Riberal ja que es disputaran les primeres semifinals, a partir de les 10.00h del matí, i la final, cap a les 12.00h. Només els 12 esquiadors més ràpids podran accedir a la darrera mànega en la qual es decidirà qui s’endu el triomf en la primera Copa del Món de Grandvalira. A més a més, si la meteorologia ho permet, està previst que avui s’estreni la torre de sortida, amb 10 metres de longitud i 18 d’alçada, que ha de permetre als competidors poder arribar als 200km/h. 
 
El punt negatiu de la jornada d’ahir el va protagonitzar l’únic representant andorrà a la competició, Nestor Ribera, que debutava en Copa del Món de KL en a categoria SDH i que malhauradament va ser desqualificat pel jurat després que l’equipament de l’esquiador del Principat no passés el control pertinent necessari per competir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT