PUBLICITAT

Andorra la Vella

Objectiu del MoraBanc: Evitar els 100 punts

El conjunt tricolor és conscient que si el Madrid arriba o s’apropa a les tres xifres serà complicat guanyar

Per ALBERT CANES

Luka Doncic és defensat per Víctor Sada, en el partit entre el MoraBanc i el Reial Madrid de la primera volta.
Luka Doncic és defensat per Víctor Sada, en el partit entre el MoraBanc i el Reial Madrid de la primera volta. | BCA / A. MARTÍN
«Estan acostumats a anar a partits entre 90 i 100 punts i nosaltres, tot i que som un equip anotador, està clar que si anem a un enfrontament de 100 punts ho tindrem difícil». Així de contundent era el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya, en la roda de premsa prèvia al duel que enfronta demà a les 12.30h (Canal+ Deportes 2/Yomvi) al Reial Madrid i al conjunt tricolor al Barcalycard Center. 
 
Quan es tracta de l’equip més anotador de la Lliga Endesa, amb més de 2.000 punts en 22 jornades, l’únic que els ha superat, queda clar que el repte de tornar de la capital espanyola amb un triomf sota el braç és majúscul. I si la defensa ja és important en qualsevol matx de la Lliga Endesa, en aquest ho serà encara més: «La defensa, com en tots els partits, és un valor que pot donar victòries, i més si anem a jugar contra l’equip amb millor anotació. És complicat», explicava l’entrenador del MoraBanc. Més clar no podia ser quan va comentar que «si juguem el nostre millor bàsquet i el Madrid juga el seu, perdrem». 
 
El tècnic dels tricolors descrivia els possibles escenaris per donar la campanada davant els blancs: «Hem de mirar que tinguin algun problema més, percentatges més baixos o que no tinguin el dia». Defensivament, també va assenyalar que «tampoc ens podem centrar en els triples del rival perquè Ayón està sent segurament el millor pivot d’Europa, Felipe agafarà quatre o cinc rebots ofensius que et maten i estem parlant d’una plantilla de 15 jugadors que tampoc sabem qui estarà convocat». Un dels que podrà entrar en la llista de 12 seleccionats del Madrid és Rudy Fernández, que tot i no estar confirmat, apunta al duel de demà com a data de reaparició de la seva lesió. Sobre aquest aspecte, Peñarroya va afirmar que el retorn del mallorquí «és una gran notícia per a la Lliga, per a Rudy i per al Madrid», però acceptava que «a nivell de joc variarà poc» el sistema dels tricolors.
 
Malgrat les adversitats que presenta el rival, l’entrenador egarenc considera que l’equip està en un bon moment i que «no tenim dubtes». El que sí que té clar és que no es pot prendre com a referència el partit de la temporada passada al Barclaycard Center, en el qual el MoraBanc va estar a punt d’endur-se la victòria, però un cop de dits d’Ayón en el darrer segon va evitar la campanada tricolor. «Les circumstàncies eren molt diferents. El Madrid estava centradíssim en la Final Four que tenia després i ho vam aprofitar. Sabem que per tenir algun opció hem de jugar un molt bon bàsquet, tenir encert i que ells no tinguin un dia com els que acostumen perquè per nivell són millors», exposava. 
 
El pivot nord-americà del MoraBanc, Shawn Jones, també va sortir a parlar en motiu de la prèvia de l’enfrontament davant els blancs. Les seves paraules també es van centrar en la tàctica defensiva que ha d’adoptar el conjunt andorrà a la pista del Madrid: «Ens centrarem principalment en la defensa, que serà la clau del partit. Haurem de vigilar els bases i les ajudes en el pick and roll». Com el seu tècnic, Jones veu que «el nivell de l’equip és bo, anem millorant cada setmana, però encara tenim marge de millora». 
 
Tenint en compte que en els darrers cinc partits el Madrid ha superat els 90 punts, dos dels quals ha passat dels 100, i compta amb una ratxa de sis victòries seguides, la fita de guanyar als blancs es presenta complicada, però per molt que les circumstàncies fossin diferents, el MoraBanc ja ha demostrat que pot plantar cara al campió d’Europa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT