PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mireia Gutiérrez guanya un eslàlom FIS a Chamonix

L’andorrana supera la resta de 77 esquiadores que hi participaven

Per EL PERIÒDIC

Mireia Gutiérrez, en l’esglaó més alt del podi de l’eslàlom FIS d’ahir.
Mireia Gutiérrez, en l’esglaó més alt del podi de l’eslàlom FIS d’ahir. | FAE
Mireia Gutiérrez va estrenar el seu caseller de victòries aquesta temporada imposant-se amb solvència en el primer dels dos eslàloms FIS que ha de disputar a Chamonix (França). 
 
El temps que va marcar va ser el de 1.25,34 minuts, amb un marge de 1,38 segons respecte la seva immediata perseguidora, la francesa Johanna Boeuf. Gutiérrez va ser superior a les seves rivals tant en la primera mànega, en la qual va baixar en 41,42s, com en la segona, en què va marcar un temps de 43,92s. L’esquiadora de la FAE va ser la més ràpida en una cursa que va comptar amb un total de 78 competidores. 
 
L’entrenador de l’andorrana, Marc Gutiérrez va destacar l’actuació de l’esquiadora del Principat i va recalcar les dificultats que presentava l’eslàlom FIS: «Ha fet un bon esquí i estem satisfets perquè la segona mànega estava foradada i ho ha sabut fer bé». El tècnic també va comentar que «l’objectiu d’aquesta cursa era reproduir el bon esquí de les sessions de la setmana passada i a l’entrenament de la pista de cursa, i ho ha fet». Mireia Gutiérrez tindrà una nova ocasió de sumar una victòria avui, en el segon eslàlom a la mateixa estació francesa.
 
A més, amb aquest resultat, l’andorrana va marcar 13.13 punts FIS, quan en la desena llista publicada recentment per la FIS en tenia 15.44.
 
Podi de Vargas a Espot/ El de Gutiérrez no va ser l’únic èxit andorrà en la jornada d’ahir. Matías Vargas va disputar a l’estació catalana d’Espot un supergegant FIS en el qual va signar una tercera posició després de marcar un temps de 51,33s, a només 0,36s del guanyador de la cursa, l’espanyol Adur Etxezarreta (50,97s). En la mateixa estació, Clàudia Mijares es va quedar a les portes del podi en acabar quarta al supergegant FIS amb un temps de 53,50s, a només 0,06s del podi, i a 0,76s de la primera posició, ocupada per l’espanyola Marta Jiménez (52,74s). 
 
Marc Oliveras, 47è en Copa d’Europa/ L’andorrà segueix a l’estació austríaca de Saalbach-Hinterglemm disputant proves de Copa d’Europa. En el descens realitzat ahir, Oliveras va finalitzar en la 47a posició, d’entre els 60 que van acabar la prova, amb un temps de 1.30,23m, sent 3,07s més lent que el vencedor, el suís Urs Kryenbuehl (1.27,16m). 
 
Esteve, a les portes del Top-10/ En esquí de fons, Irineu Esteve i Carola Vila van ser ahir a l’estació italiana de Toblach/Dobbiaco per disputar la primera de les cites de la Copa d’Europa OPA júnior. Esteve va finalitzar en la 12a plaça en la curta prova de 3,3 quilòmetres skating, amb una marca de 7.53,3 minuts, quedant a només 19,5 segons del més ràpid, el txec Michal Novak, en una cursa que van finalitzar 63 esquiadors. 
 
Per la seva part, Vila va finalitzar 28a en la mateixa prova, però amb una llargada de 2,5km. L’andorrana va marcar un temps de 7.14,9m, quedant a 56,4s de la més ràpida, l’alemanya Katharina Hennig (6.18,5m) en una cursa que va comptar amb un total de 43 esquiadores.
PUBLICITAT
PUBLICITAT