PUBLICITAT

Ordino

Ordino prepara l’arribada del Tour de França amb el sector turístic

Es crearà el carnet PassTour per incentivar el comerç a la parròquia

Per EL PERIÒDIC

La reunió celebrada amb el sector turístic i comercial.
La reunió celebrada amb el sector turístic i comercial. | COMÚ D'ORDINO
El Tour de França passarà per Andorra d’aquí a tres mesos i el territori ja es prepara per acollir aquest esdeveniment internacional. Així, una quinzena d’establiments d’Ordino del sector turístic –allotjaments i restauradors– van assistir dijous a la primera convocatòria realitzada pel comú de la parròquia amb motiu dels preparatius de l’arribada del Tour de França, que es desenvoluparà el proper 10 de juliol a Arcalís. 
 
D’aquesta manera, els representants del sector privat van conèixer de primera mà algunes de les propostes que hi ha sobre la taula com ara la creació d’un carnet –el PassTour– per al qual es demana la implicació dels diferents establiments. 
 
L’objectiu d’aquesta iniciativa, segons ha informat l’ANA, és aprofitar l’afluència de visites en aquestes dates per promoure el comerç i generar el consum a la parròquia. Tanmateix, durant la sessió es va fer una presentació del que representarà per a Ordino l’arribada d’aquest esdeveniment esportiu i es va explicar la voluntat d’oferir un programa d’activitats culturals i lúdiques per a tots els públics. 
A més, els consellers del comú van avançar que es farien noves convocatòries per zones implicades on s’anirà informant de les diverses accions previstes.
 
Aquest primer acte informatiu –que es va desenvolupar a la sala de reunions del Centre Esportiu de la parròquia– va anar a càrrec del conseller de Comunicació, Administració, Dinamització i Comerç, Xavier Herver, i del conseller de Turisme i Esports, Jordi Serracanta. 
 
Arcalís és la setena parada / El Tour de França d’aquest any s’iniciarà el dos de juliol i finalitzarà el 24 del mateix mes. Durant aquests dies, l’esdeveniment passarà per 21 indrets diferents. La jornada començarà a Mont Saint-Michel i continuarà set dies fins arribar a Arcalís –que serà la novena de les parades– on els participants hauran fet des de la darrera etapa 184 quilòmetres de muntanya.
 
Tanmateix, el tour descansarà durant el dia següent al Principat i agafarà forces per continuar el recorregut sortint del país durant un dia més, fent 198 quilòmetres fins a la propera destinació. Seguint l’esdeveniment, i després de dotze dies, finalment el Tour de França acabarà les etapes a París. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT