El MoraBanc només aguanta dos quarts a Madrid

Els tricolors són apallissats per l'equip blanc, que sentència en la represa de la segona part

Per ALBERT CANES

Sergio Rodríguez intenta marxar de Betinho Gomes.
Sergio Rodríguez intenta marxar de Betinho Gomes. | ACB PHOTO / Á. Martínez
Ja ho va dir Joan Peñarroya: "Si el partit se'n va als 100 punts perdrem". I així es va complir. L'equip del Principat no va ser capaç de frenar el ritme del Madrid i es va quedar sense opcions de fer res molt abans de l'esperat.

Tot i això, el MoraBanc sortia a pista ben plantat i amb un ritme d'anotació digne per al partit que estaven disputant. Les cistelles madrilenyes eren constants, sobretot des de la línia exterior, com és habitual. Però els tricolors gaudien, fins i tot, d'avantatges en el marcador. La màxima va ser de cinc punts (9-14) després d'un triple de Betinho aprofitant alguns dels desajustos defensius que va patir el Madrid en defensa. Stephen Holt sortia a pista en aquest primer quart i anotava cinc punts en els seus dos primers llançaments, per plantar cara al Madrid. Tot i l'alt nivell dels tricolors, un triple de Trey Thompkins gairebé sobre la botzina posava per davant als blancs al final dels 10 primers minuts (27-25).

Era al segon quart quan el Madrid va mantenir el peu a l'acceleador i el carburador tricolor començava a afluixar. Shermadini situava el 27-27 en l'inici d'aquest segon període, però el retornat Rudy Fernández, ovacionat pel Barclaycard Center, mostrava que ja estava recuperat i preparat ficant tres triples seguits (36-27). Clark responia des de la línia exterior i Stojanovski intentava curar la ferida que havia obert el mallorquí en un moment (36-32), però la maquina blanca seguia sumant, especialment en triples, on van marcar un 62% d'encert a la mitja part (10/16). Clark evitava que el Madrid matés el partit abans del descans, al qual es va arribar amb el resultat de 54-45, una diferència que tranquilament podia haver estat major.

S'acaba el partit

La maquinària tricolor ja es va acabar de quedar sense gasolina a la represa i els blancs van acabar amb les possibilitats del MoraBanc amb un parcial de sortida de 9-0 en menys de dos minuts, amb cinc punts de Thompkins, dos de Carroll i dos de Maciulis (63-45). El Madrid no va parar de sumar punts i el conjunt de Peñarroya va anar progressivament a més, però en cap moment va donar esperances d'un possible retorn al duel. Una cistella d'Hernangómez va donar la màxima diferència en 22 punts (79-57) del tercer quart, que va ser en el qual els madrilenys van comptar amb el major nombre d'anotació, amb un total de 29 punts i que va acabar amb una insalvable diferència (83-64).

Minuts de la brossa

Igual que en el període anterior, l'últim quart s'iniciava amb un parcial de 9-0 favorable al Madrid, que apropava la seva avantatge als 30 punts (92-64). Tota la darrera part va formar part dels minuts de la brossa, i els tricolors no donaven senyals de cap mínima reacció. Els blancs van dedicar-se a buscar espectacle i ho van aconseguir amb un parell d'alley-oops, mentre que el MoraBanc buscava mantenir el cap amunt, cosa que no va assolir. Com és habitual en els madrilenys, van superar els 100 punts fins arribar al marcador de 107-78, amb un percentatge de tres punts que al final es va quedar en el 45% i 16 triples convertits. Estadísticament, va destacar molt més que fins a nou jugadors del Madrid van superar els 10 punts de valoració fins arribar a un 141 global.

Els tricolors queden a la classificació amb 10 victòries i 13 derrotes, que complica una mica més les possibilitats de play-off. Malgrat tot, encara resten 11 jornades de lluita, començant diumenge vinent a la pista de l'ICL Manresa. El duel per oblidar de Madrid ja queda enrere.