PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vales viu per fi el seu debut oficial amb l’Hospitalet en un partit d’infart

L’internacional andorrà entra al minut 77 per defensar un 3-2 contra l’Eldense amb dos homes menys

Per Iván Moure

Marc Vales, de peu i al fons, celebra amb un somriure d’orella a orella el triomf de l’Hospitalet, diumenge amb els seus companys al vestidor.
Marc Vales, de peu i al fons, celebra amb un somriure d’orella a orella el triomf de l’Hospitalet, diumenge amb els seus companys al vestidor. | CELH
Per fi, després de vuit mesos a la foscor, lluitant per recuperar-se de la primera lesió muscular seriosa que pateix en la seva carrera esportiva –trencament de peroné i diversos lligaments del turmell dret–, Marc Vales va poder assaborir ahir el sentir-se futbolista de nou i, de pas, debutar en partit oficial amb el CE l’Hospitalet. Ho havia fet el 3 de març passat en un partit amistós contra el Qingdao Huanghai FC, de la segona divisió xinesa (derrota per 0-1) però sense notar la calor del seu públic i, per suposat, les sensacions de jugar un duel amb tres punts i la permanència en joc.
 
L’andorrà va entrar al terreny de joc al minut 77 en substitució de Puerto en un partit d’infart. El conjunt que dirigeix Martí Cifuentes guanyava en aquell moment per 3-2 contra l’Eldense però estava amb dos homes menys. La situació no era la més fàcil però se’n va sortir de la millor manera i, just el dia del retorn de Vales, l’Hospitalet va poder trencar una ratxa de més de cinc mesos sense guanyar a la Feixa Llarga.
 
El neguit dels dies previs es remunta al divendres, quan el tècnic riberenc fa una convocatòria de 17 jugadors. «Era molt rara perquè sempre acostumen a ser 16. Allò em va fer passar una nit de nervis, de molt neguit, vaig dormir poc», va admetre ahir a aquest rotatiu l’internacional tricolor. «De fet estava segur que sortiria jo de la llista i als meus pares, que sempre venen a veure’m, estaven a Tarragona i els hi vaig dir que no vinguessin, que segur que era jo el sacrificat». Però no. Després de l’entrenament de dissabte, es va anunciar el descartat:  Aleix. Vales s’havia guanyat un forat, almenys a la banqueta.
 
MÉS DE TRES QUARTS H’HORA ESCALFANT / I així va ser. Diumenge a les 17.00 hores, allà estava l’andorrà (veure foto petita). No era titular, però al minut 28 va començar a escalfar perquè Guillem Savall havia estat expulsat per doble groga. Al 41 l’Hospitalet es va quedar amb dos homes menys en veure Cristian Gómez la segona groga, però Vales no va sortir fins el 77. «Abans de sortir tenia una ansietat fins i tot negativa. Necessitava jugar i ho tenia a tocar, però el moment no arribava. Tenia unes ganes boges i no deixava d’escalfar-me el cap fins que al minut 65, el segon entrenador em va dir que intensifiqués l’escalfament [el primer, Cifuentes, havia estat expulsat]. Allà sí que sabia que sortiria».
 
I cap a les 18.35 hores, li va arribar l’hora. «A la banqueta em van animar, van tractar de treure’m nervis dient-me que era el meu moment, que ja havia passat el pitjor». Allà va tornar a assaborir l’emoció per competir. Estava tan ansiós per trepitjar el terreny de joc que ni va escoltar què li deia el company al que substituïa, Puerto. «Tenia davant un partit boig i trencat. Crec que em va dir ‘a tope’ però jo tenia moltes sensacions al cap i estava concentrat en el que m’esperava».
 
TRES PUNTS D’OR / Vales va entrar per jugar de central i en clara inferioritat, l’equip riberenc va haver de repel·lir les contínues pilotes a l’àrea que penjava l’Endense a la desesperada, en busca del gol de l’empat, que no va arribar i que dóna una gran bombolla d’oxigen a un Hospitalet que després de 29 jornades, va sumar tres punts vitals per ocupar la catorzena posició de la taula al grup C de la Segona Divisió B, amb cin punts de marge respecte tant  de la zona vermella com del play-off pel descens.
 
Vales ja pensa en la pròxima setmana, en l’Olímpic de Xàtiva i la seva intenció de guanyar-se de nou un forat a la convocatòria. «El míster em va felicitar, m’ha demostrat que confia en mi. De tota manera queden nou jornades i espero lluitar per un lloc però em falta ritme de competició i això és un desavantage».

Convocat amb la selecció per al partit contra Moldàvia

Si des de diumenge Marc Vales s’ha convertit en una alternativa a la defensa per al tècnic de l’Hospitalet Martí Cifuentes, també ho serà per a Koldo Álvarez el pròxim 28 de març en l’amistós del combinat nacional davant Moldàvia a l’Estadi Nacional Ta’ Qali de Malta, a les 17:00 hores. El jugador de l’Hospitalet va confirmar ahir a EL PERIÒDIC D’ANDORRA que ha rebut la convocatòria del seleccionador. Així doncs, Vales entrenarà aquesta setmana amb el seu club de cara al partit al camp de l’Olímpic de Xàtiva –precisament l’equip que marca el tall del descens directe–, el diumenge vinent (17.00 hores) i el dilluns 21 ja serà a Andorra per iniciar els entrenaments previs de la tricolor. Vales es va perdre els darrers quatre partits de la selecció de la fase de classificació per a l’Eurocopa 2016 a Israel (4-0), Bòsnia i Hercegovina (3-0), contra Bélgica a casa (1-4) i per acabar, a Gal·les (2-0) i si tot va bé, en dues setmanes podrà la seva 39a internacionalitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT