PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mireia Gutiérrez, en el seu millor moment del curs

L’andorrana està realitzant el millor esquí de la temporada i ho demostra amb dos podis seguits

Per ALBERT CANES

Gutiérrez, en la passada Copa del Món de Grandvalira.
Gutiérrez, en la passada Copa del Món de Grandvalira. | TONY LARA
Divendres passat, Mireia Gutiérrez es va imposar a un total de 77 esquiadores en un eslàlom FIS que va disputar a Chamonix. Al dia següent, a la mateixa estació, només era superada per Nastasia Noens, sisena del rànquing mundial en la disciplina, amb només 0,90 segons de diferència després de les dues baixades. Són un triomf, el primer de la temporada, i una segona posició que demostren que l’esquiadora del Principat es troba en un gran moment a nivell d’esquí. 
El seu entrenador, Marc Gutiérrez, explica que «està fent el millor esquí de la temporada». Malgrat tot, el tècnic comenta que l’exigència està sent màxima i «s’ha de filar molt prim» ja que cada petit error penalitza i així va ser en el segon eslàlom de Chamonix. «El problema és que si perds mig segon ja s’acaba tot», comenta el germà de l’andorrana.
 
Això, però, no és motiu per no seguir lluitant per obtenir resultats i rebaixar punts FIS per gaudir d’un millor dorsal més endavant. En la darrera llista publicada, Gutiérrez comptava amb 15.44 punts FIS i a Chamonix va sumar-ne 13.13 i 17.37. «No m’hi fixo gaire en els punts, però amb aquests resultats és poca cosa. Necessita al voltant de 9 o 10 punts FIS per rebaixar més dorsal», explica l’entrenador, que matisa que «tot el que sigui rebaixar dels 15 punts va de conya. Tenim l’esquí i ho podem anar a buscar». 
 
Assolir aquestes xifres és una fita complicada, però això no és el que més preocupa, ja que l’objectiu principal és «fer l’esquí que està reproduint als entrenaments i a les últimes curses, que és tan bo». Almenys és el que tenen en ment de cara a la darrer eslàlom de Copa d’Europa de la temporada, que es disputa dijous a l’estació catalana de La Molina. «La resta serà conseqüència», assenyala Marc Gutiérrez respecte a rebaixar punts FIS per millorar en quant al dorsal. Sobre el nivell d’aquesta temporada i l’anterior, el tècnic pensa que «l’inici no va ser tan bo en la present, però ara ho està fent molt bé. En Copa d’Europa està a un nivell similar, tot i que sí que tenia algun podi a aquestes alçades l’any passat». 
 
Després de disputar la darrera prova de Copa d’Europa del curs, Gutiérrez viatjarà a Suïssa per disputar més proves FIS i encarar l’inici del final de temporada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT