PUBLICITAT

Encamp

Els riders de més nivell tornen a la Total Fight

L’edició d’aquest any estarà marcada per la manca de Noah Albaladejo

Per ALBERT CANES

Un rider completa un salt, en una edició anterior de la Total Fight.
Un rider completa un salt, en una edició anterior de la Total Fight. | TONY LARA
Eric Willet, Max Parrot, Seppe Smits, Kyle Mack o Billy Morgan, en la categoria de surf de neu, i Noah Wallace, McRae Williams, Oysten Braaten i Jesper Tjader, en esquí, seran entre molts altres els noms que acudiran a la Total Fight Masters of Freestyle 2016, que es disputarà entre el 24 i 26 de març en snowboard i el 31 de març i el 2 d’abril en freeski a l’estació de Grandvalira.
 
Ahir es va presentar aquesta prova que es realitzarà al Snowpark d’El Tarter per 12è any i que en aquest comptarà amb la qualificació de sis estrelles en surf de neu, la màxima, amb la qual situa la Total Fight en l’elit de les competicions internacionals, juntament amb proves com els X-Games o Campionats del Món. En esquí, encara es troba en cinquena categoria, però des de Grandvalira treballen any darrere any per assolir també el reconeixement d’elit. 
 
El Total Fight, que es va iniciar com una competició de caire festiu, ha passat a ser una de les referències del calendari internacional a nivell competitiu i aquest any l’snowpark de slopestyle comptarà amb sis mòduls que permetran més espectacle al llarg dels dies de competició. 
 
En esquí, hi assistiran grans noms del panorama internacional, però no hi podrà ser una de les grans referències a nivell nacional, Noah Albaladejo, que a causa de la lesió que pateix haurà de veure l’espectacle sense formar-hi part. «Vindran riders amb els quals em trobo a les altres competicions, hem parlat de la Total Fight i tenen ganes de venir. Desafortunadament, ho veure per primer cop des del públic. Intentaré treure coses positives i poder-les dur a terme l’any vinent», comentava l’esquiador andorrà. Sí que hi serà Carlos Aguareles en representació andorrana, mentre que el resident al Principat d’alt nivell, Henrik Harlaut, encara no ha confirmat la seva assistència ja que té l’agenda atapeïda, però s’està treballant per a que pugui participar-hi. 
 
Grandvalira també comptarà amb la representació de Bing Voorham en snowboard, un jove holandès de 18 anys resident a Sitges que porta anys desplaçant-se a Andorra per entrenar. «És una sensació molt bona competir aquí. La Total Fight té molta influència en el món del snowboard», comentava Voorham. 
A nivell de premis, es repartirà un total de 70.000€ entre les dues categories, amb 50.000€ en la de surf de neu i 20.000€ en la d’esquí.
PUBLICITAT
PUBLICITAT