PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El retorn agredolç de l’absoluta d'hoquei set anys després

Tot i caure davant Catalunya en la Copa Constitució, els tricolors mostren un nivell esperançador

Per A. C.

La selecció, en el partit de la Copa Constitució de diumenge.
La selecció, en el partit de la Copa Constitució de diumenge. | Joan Xicola
L’any 2009 va ser la darrera vegada que un conjunt format per jugadors andorrans disputaven un partit en categoria sènior en representació del Principat. Diumenge, set anys després d’aquell moment, es va dur a terme la Copa Constitució, que significava el retorn de la selecció absoluta. Era un partit amistós, però no deixava de ser un fet molt significatiu. 
 
El resultat va ser d’1-6 favorable al conjunt català, amb Marc Pallarès com a únic golejador andorrà. Malgrat la derrota, el seleccionador, Roger Corral, es mostrava satisfet per com havia anat el retorn: «Va ser un partit més complert i els joves van donar una bona imatge». Es va notar, però, les baixes importants dels germans Miquel, Arnau Dilmé o Anton Borrell, segons explicava el seleccionador, ja que «són jugadors d’un nivell molt alt». 
 
Corral també deixava clar que després de set anys d’absència, els més veterans, com Juan Sebastián i Àlex Martinez, «estaven il·lusionats i ajudaven a passar el relleu als joves», que són part essencial del futur de l’absoluta, de la qual s’espera el retorn oficial en l’Europeu del 2018. Abans, però, intentaran realitzar més amistosos com aquest, a part de la continuïtat que se li vol donar a la Copa Constitució. Un proper amistós podria arribar a l’estiu, buscant seleccions que vulguin preparar-se per a les competicions de l’estiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT