PUBLICITAT

Andorra la Vella

SDP veu «precipitació» en el text que defensa l’acord duaner

Bartumeu i Naudi demanen tenir abans la documentació

Per Iván Álvarez

Víctor Naudi i Jaume Bartumeu, ahir
Víctor Naudi i Jaume Bartumeu, ahir | El Periòdic
El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i el president de la formació, Jaume Bartumeu, van lamentar ahir la seva poca incidència en els documents que es defensaran aquesta setmana a Brusel·les en la negociació amb la Unió Europea. 
Els dos membres progressistes van demanar que, a partir d’ara, aquests textos els hi siguin lliurats amb antelació per poder estudiar-los i fer «les aportacions escaients després de poder-los analitzar», tal i com va apuntar Naudi. Aquesta setmana, una delegació andorrana ha de defensar davant la Unió Europea l’acord duaner i, en aquest informe que han de presentar, els membres d’SDP no han pogut introduir les aportacions desitjades. 
Naudi va afegir que aquest primer document amb el què es començarà a negociar l’acord duaner ha de ser «potent i ben estructurat» perquè la negociació no es pugui «girar en contra».
Bartumeu, va explicar que «no estem satisfets» amb la forma en què el ministeri ha aplicat l’acord del pacte d’Estat, ja que no havia compartit els elements de negociació abans de viatjar a Brusel·les. Bé, el president d’SDP va puntualitzar que sí els havia compartit, però «no amb l’antel·lació suficient» i va lamentar «la precipitació» amb què s’havia procedit en el procés. En aquest sentit, va deixar clar que «és el Govern qui ha de negociar, però si ho volen fer amb la resta de forces polítiques i volen compartir, nosaltres hi volem ser. No hi volem ser fent el paper de comparses». 
Per resoldre qualsevol dubte de la fermesa d’SDP i de la seva fidelitat al que ells consideren «un acord polític», el president de la formació va aclarir que «no estem en aquest punt ni crec que hi arribem mai».
Bartumeu va remarcar que no es podia parlar de pacte d’Estat perquè no hi eren tots els partits i va tornar a lamentar l’absència de Liberals d’Andorra. Amb tot, va disparar contra el Govern i va criticar «la incapacitat política de sumar-los a l’acord» perquè sigui un pacte d’Estat de ple dret.
Finalment, Naudi va tornar a criticar el discurs del síndic general, Vicenç Mateu, amb motiu del Dia de la Constitució. Va considerar que estava «·fora de lloc i se’l podia haver estalviat», que era «moralitzador» i va remarcar que és un exemple de les «actituds tendencioses» d’un síndic que actua, va afegir, més com a «portaveu del Govern o del grup parlamentari» que com a síndic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT