PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Xixerella acollirà la Copa del Món de pitch and putt

L’Associació tricolor organitzarà la competició més important de la seva història de l’1 al 3 del juliol vinent

Per Iván Moure

L’equip andorrà rep la medalla com a quart classificat del Campionat d’Europa per equips que es va disputar a la Xixerella el setembre del 2014.
L’equip andorrà rep la medalla com a quart classificat del Campionat d’Europa per equips que es va disputar a la Xixerella el setembre del 2014. | AAPP
Andorra es va proposar a finals de l’any passat com a seu de la Copa del Món 2016, competició que es disputa per països, i ha rebut el sí de la Federació Internacional de Pitch and Putt (FIPPA). Així doncs, l’Associació Andorrana (AAPP) té davant seu la fita més important en la seva història com a entitat organitzadora, i serà de l’1 al 3 de juliol vinent al camp de la Xixerella.
 
Fins a dia d’avui, el Principat havia consolidat a nivell internacional l’Open Sènior i també s’havia posat al primer pla del panorama mundial amb l’Europeu per països que va acollir al setembre del 2014. La Copa del Món, però, ho supera tot.
 
La màxima cita mundialista contempla tres jugadors i un capità per selecció. La tricolor té encara per definir amb qui competirà, donat que des de fa un any, l’AAPP ha introduït diverses modificacions a nivell de competició, sobretot en el Rànquing Nacional, amb l’intenció d’assegurar-se el millor equip possible. Abans, les 8 o 9 proves que contemplaven el circuit andorrà comptaven per any natural. Des del 2015, és l’única via possible per aconseguir una plaça en les competicions internacionals i es disputa de juliol a juny. «Busquem regularitat en els jugadors. Hem canviat el sistema de classificació perquè el guanyador del Rànquing d’un any pot estar fora de forma en el següent i perdem competitivitat. Partint la temporada ens assegurem que això no passi», va argumentar ahir a aquest rotatiu el president de l’AAPP, Joan Valls. D’aquesta manera, els guanyadors del Campionat d’Andorra individual ja no tenen una recompensa extra com sí la té el Rànquing.
 
EL CAMPIÓ TÉ PLAÇA SEGURA / Actualment, la manera més ràpida de guanyar-se una plaça per als Mundials és la de ser campió del Rànquing, que en el cas del 2015-2016 consta de vuit proves de les quals puntuen les sis millors, amb l’obligatorietat de què han de ser tres de la Xixerella i tres més de la Cortinada. Les altres dues se les disputaran els set següents en la classificació final més una mena de wild card per al millor dels que no puguin complir amb el requisit de fer tres proves a cada un dels dos camps que hi ha al país.
 
DUES PLACES EN UN TRAIL / Aquests vuit jugaran el conegut com Trail, el cap de setmana del cap de setmana del 4 i 5 de juny, amb un tall que superaran els quatre millors per disputar-se les dues places per match-play (primer contra quart i segon contra tercer). Tot això es jugarà també a la Xixerella, ja que servirà als jugadors com un entrenament de qualitat per al Mundial que hauran de disputar un més després.
 
Ara per ara, després de les primeres quatre proves del Rànquing que es van disputar entre el juliol i l’octubre de l’any passat, el líder a la classificació provisional és Gonzalo Mendoza amb 344 punts i un matalàs de 28 respecte del segon, Joan Jordi Segura, i 37 sobre el tercer, Francesc Gaset. Falten, però, dues cites a la Cortinada, els caps de setmana del 15 d’abril –en la primera competició del 2016 a Andorra– i el 13 de maig, i dues a la Xixerella, el 29 d’abril i el 27 de maig, per posar punt i final. A partir del juliol, tornarà a engegar-se el Rànquing que comptarà per a la temporada 2016-2017.
 
LA COPA DEL MÓN, ARACADA 4 ANYS / En la curta vida de la FIPPA, que va ser creada al març del 2006 i que té com a president el català Víctor Moscatel, tan sols s’han disputat quatre edicions de la Copa del Món. La primera va ser al 2004 (Sardenya, Itàlia), amb vuit països participants quan encara no existia cap entitat reguladora; Andorra no hi va participar. Sí ho faria al cap de dos anys amb camp de Teià de Barcelona amb una excel·lent segona posició de tretze països; al 2008 (Papendal, Holanda) va ser setena de catorze en l’última edició que es celebrava cada dos anys, per passar a ser cada quatre; i al 2012 (Royal Meath, Irlanda) va ser novena d’onze països.
 
Catalunya va guanyar les dues primeres edicions i Irlanda les dues últimes. El combinat britànic, doncs, serà el gran favorit en la cinquena edició, la de la Xixerella.

L'AAPP portarà dotze jugadors A l'Open Català

El cap de setmana del 2 i 3 d’abril, quinze dies abans de la disputa de la primera competició del 2016 regida per l’AAPP, hi ha l’Open Català al camp barcelonès Roc 3, al qual Andorra comptarà amb 12 participants.
 
Tots ells s’han guanyat la plaça per preferència en la classificació provisional sortida de les quatre primeres proves del Rànquing 2015-2016. Aquests són Gonzalo Mendoza, Joan Jordi Segura, Francesc Gaset, Toni Armengol, Josep Escabrós, Xavier Linde, Pepe Garcia, Vicenç Soto, Francesc Xavier Feliubadaló, Pau Pérez, Sergio Pérez, Joan Valls i com a fèmina, Laura Alfonso.
 
Aquet Open compotarà amb 144 participants de CAtalunya, Holanda, Irlanda, Galícia, França, el País Basc i Andorra. Seran 54 forats a jugar, sense cap tall. 36 seran el primer dia de competició i 18 el segon.
 
De la seva banda, la sisena edició de l’Open Internacional d’Andorra està previst, com és habitual cada any, per al setembre. En principi serà el 9 a l’11, però encara no s’ha confirmat la data definitiva.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT