PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

312 accidents de circulació amb víctimes durant el 2015

Del total de successos 24 estan relacionats amb la consumició d’alcohol i drogues

Per ESTEFANIA GRACIA

Un vehicle bolcat a la via per un accident de circulació.
Un vehicle bolcat a la via per un accident de circulació. | ÀLEX LARA
El servei de Policia va registrar durant el passat any 312 accidents de circulació amb víctimes, «la majoria van resultar ferits lleus», segons especifica la Unitat de Seguretat Viària (USV). Tanmateix, l’òrgan treballarà durant aquest any per «intentar que aquesta sinistralitat es redueixi al màxim, ja que és una de les prioritats de la nostra unitat». 
 
D’altra banda, del total d’accidents amb ferits que es van produir durant el 2015, 24 van estar relacionats o causats pel consum d’alcohol o drogues, el que presenta aproximadament un 8%.
 
A més, durant el passat any, i pel que fa a accidents de danys materials sense ferits, n’hi van haver 48 amb incidència del consum d’alcohol i drogues, «per tant, és un punt a millorar i a incidir», matisen des de l’USV.
 
Augmenten els accidents / Segons l’informe de mobilitat de l’Automòbil Club d’Andorra, durant el 2014 es van ocasionar 252 accidents amb víctimes, 60 més que en el passat any. Tanmateix, es van registrar 260 successos que només van desenvolupar danys materials. 
 
Així mateix, durant el 2013 la dada d’accidents amb ferits era de 240, i la de danys materials 274, per tant, els fets amb víctimes han augmentat des de fa uns tres anys. Motiu de més perquè l’USV engegui una campanya d’actuació per disminuir els accidents amb víctimes en un 10%. 
 
D’altra banda, del total d’accidents registrats durant el 2014, la gran majoria (189) es van produir a Andorra la Vella, segons es destaca en l’informe esmentat anteriorment. En segon lloc, està Encamp, on es va donar lloc a 87 accidents. Seguit d’Escaldes-Engordany, on la xifra va ser de 74. Tot i això, la parròquia que va registrar menys accidents va ser Ordino, només 11, després Canillo, amb 37, la Massana amb 54 i finalment, Sant Julià de Lòria, amb 60 accidents, comptabilitzant tant els que van tenir ferits com els que no. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT