PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Valira obre la matriculació a nous alumnes de P5 i primària

Ensenyament dóna el vistiplau perquè la inscripció no es limiti només als germans

Per EL PERIÒDIC

Pares i alumnes de l’Escola La Valira durant l’entrada d’un dia de classes.
Pares i alumnes de l’Escola La Valira durant l’entrada d’un dia de classes. | RÀDIOSEU
L’Escola La Valira de la Seu d’Urgell obre la matrícula a nous alumnes de primària per al curs 2016-2017. El centre ha rebut el vistiplau del Departament d’Ensenyament per admetre, a P5, Primer i Segon, noves inscripcions que no es limitin als germans dels alumnes ja existents, d’acord amb la petició que havia fet l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes, segons ha informat RàdioSeu.
 
Tot i això, l’Escola La Valira està perdent cada any un curs des de que el Departament d’Ensenyament va comunicar que –amb el trasllat a l’actual edifici– el centre de primària aniria desapareixent de manera gradual perquè finalment l’edifici només aculli l’institut de secundària. Els cursos que ja funcionaven segueixen endavant i la resta s’obrien únicament als germans d’alumnes del centre nascuts fins l’any 2011.
 
Aquest fet va suposar que l’accés al centre com a nova matrícula es donés en alumnes nascuts a partir del 2008, de manera que els alumnes d’entre el 2008 i el 2011 únicament podien ser germans d’alumnes ja matriculats.
 
A més, en diversos contactes amb el Departament, a través de la seva inspectora, es va sol·licitar que es pogués obrir matricula per al proper curs i finalment la petició ha estat acceptada, de manera que per al proper curs s’obriran places de nou accés per a no germans als cursos de P5, 1r i 2n. Pel que fa a la resta de cursos l’accés és com ja es feia fins al moment, en què qualsevol persona podia sol·licitar ser matriculada.
 
Les persones que vulguin visitar les instal.lacions poden fer-ho posant-se en contacte amb el telèfon 973 35 31 10.
 
Inscripció al nou curs escolar / Del 30 de març al 7 d’abril tindrà lloc el període de preinscripció per al curs escolar 2016-2017. Durant aquest termini caldrà presentar les sol·licituds d’admissió dels alumnes que han de cursar segon cicle d’educació infantil, primària i ESO als centres docents sufragats amb fons públics (escola pública i escola privada concertada), segons informa RàdioSeu.
 
Per formalitzar la preinscripció, cal omplir la sol·licitud que es facilita de manera gratuïta en qualsevol centre docent del municipi: les escoles Albert Vives, Castell-Ciutat, La Valira i Pau Claris, així com els instituts Joan Brudieu i La Valira, i el Col·legi La Salle. També es poden dur a terme els tràmits a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de la Seu d’Urgell, ubicada a les dependències de l’Ajuntament urgellenc.
 
A més a més, la preinscripció es pot realitzar a través d’internet a l’adreça www.gencat.cat/preinscripcio. La tramesa de sol·licituds de manera telemàtica finalitzarà la mitjanit del dia 6 d’abril. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT