PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El suport a la Seu per una llei educativa no prospera

Els grups posen en dubte propostes de l’Assemblea Groga, com la derogació de la LEC

Per EL PERIÒDIC

Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.
Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. | RÀDIOSEU
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell no va donar suport dilluns a la proposta a favor de la ILP per una Llei del Sistema Educatiu de Catalunya que proposa la plataforma Assemblea Groga, segons informa RàdioSeu. 
 
La moció només va rebre el vot favorable del regidor de la CUP, que l’havia presentat, mentre que hi va haver set vots en contra, de CDC, i nou abstencions, de Compromís i ERC. Des de l’equip de govern, la regidora d’Ensenyament, Sílvia Iscla, va defensar la vigència de l’actual Llei d’Ensenyament de Catalunya (LEC), aprovada per un ampli consens polític l’any 2006 i basada en el Pacte Nacional per a l’Educació. Iscla va qüestionar alguns dels punts plantejats per l’Assemblea Groga, com ara el de constituir un únic sistema públic, que les llars d’infants depenguin directament del Govern i suprimir els concerts educatius. Sobre aquest punt, la regidora va defensar el funcionament de la llar municipaal Els Minairons i va rebutjar que s’equipari escoles privades d’elit amb centres com La Salle de la Seu, del qual va defensar-ne la seva contribució educativa i social a la ciutat. 
 
Finalment, Iscla va negar que hi hagi «direccions imposades» als centres educatius catalans, ja que es nomenen per concurs públic.Des de Compromís x La Seu també es va apel·lar al gran consens amb què va tirar endavant la LEC. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT