PUBLICITAT

Andorra La Vella

Fenollosa aprofundeix en el doblatge amb tres tallers

Les sessions s’impartiran a La Llacuna del 30 de març fins el dia 1 d’abril

Per EL PERIÒDIC

Àngels Mach i Josep Vilana, durant la presentació dels tallers, ahir.
Àngels Mach i Josep Vilana, durant la presentació dels tallers, ahir. | ANA / M. B.
Entre els dies 30 de març i 1 d’abril, el director de doblatge Francesc Fenollosa impartirà al Centre Cultural de La Llacuna tres cursos de doblatg. La Societat Andorrana de Ciències (SAC), amb la col·laboració d’Andorra Telecom, s’endinsa en el món dels tallers amb l’objectiu de fer pedagogia i divertir-se al mateix temps, ja que fins ara organitzaven xerrades i conferències de caràcter més tècnic.

La intenció, però, és que «si aquest funciona continuarem amb altres tipus de tallers perquè el món de la comunicació dóna per fer moltes activitats», segons va explicar la presidenta de la SAC, Àngels Mach. 
 
Els cursos consisteixen a traduir fragments de diferents tipus de pel·lícules, gravar-los i després tornar-los a visionar per experimentar els resultats, tal com exposa l’agència ANA. 
 
El taller es titula La comunicació en el doblatge de pel·lícules i té lloc dins del marc de la programació d’Andorra la Vella com a Ciutat Iberoamericana de la Cultura. La veu del Geni Tortuga de Bola de Drac a la televisió valenciana i director de doblatge, Francesc Fenollosa, serà l’encarregat d’impartir tres sessions entre els dies 30 de març i 1 d’abril a La Llacuna, de 17 a 20 hores.
 
La finalitat dels cursos/ Aquests tallers, oberts per a tots els públics a partir de 7 anys, permetran aprofundir en el món de la traducció de pel·lícules perquè «Andorra pot ser una plataforma de doblatge de pel·lícules per la gran quantitat de gent de parla catalana, podria ser una possibilitat que encara no s’ha explotat», segons la presidenta de la SAC, Àngels Mach. 
 
Durant les tres hores de durada del taller, els participants rebran una formació teòrica sobre traducció de textos, coincidència en el temps de l’al·locució i la imatge, o entonació, amb fragments de films d’acció, terror, ciència-ficció o dibuixos animats. A més, es gravaran les seves veus i després podran conèixer el resultat tornant a visionar aquella part. Des de l’organització han assegurat que a més de ser cursos pedagògics són molt divertits i els participants surten molt contents.
 
Aquest és el primer taller que organitza la SAC, ja que fins ara s’havien centrat en conferències i xerrades més tècniques, però l’objectiu és poder continuar amb altres tipus de tallers sobre comunicació en cas que aquest funcioni.
 
Des d’Andorra Telecom han ofert la seva col·laboració amb la intenció de donar suport a activitats relacionades amb la comunicació i amb la generació de continguts de caràcter audiovisual, segons ha explicat el director de Relació amb el Client, Josep Vilana. Per la seva banda, Mach ha assegurat que no van dubtar a demanar la col·laboració de la parapública perquè són els proveïdors de pel·lícules al país.
 
Cada sessió tindrà una cabuda per a 30 persones i cal la prèvia inscripció al correu electrònic [email protected]

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT