PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS pregunta per la violació de l’àrea protegida del pont romànic

La rotonda ubicada tot just al costat és també un punt qüestionat, pel perill que pot suposar

Per EL PERIÒDIC

Pont de la Margineda.
Pont de la Margineda. | ÀLEX LARA
La construcció d’una benzinera a Santa Coloma suscita dubtes entre els consellers del Partit Socialdemòcrata (PS) per la seva proximitat a dos monuments del patrimoni cultural d’Andorra, unes obres que, de fet, violen el perímetre de protecció d’un monument ubicat a la zona de la Margineda: el pont romànic i la rotonda, la qual cosa els porta a demanar explicacions.
 
Els parlamentaris membres del grup mixt volen aclarir per què s’ha permès la construcció d’una benzinera dins del perímetre de protecció d’un monument com és el pont de la Margineda i a tocar d’un punt conflictiu per a la circulació com la rotonda situada també al costat del monument. Per això, Rosa Gili i Pere López van tramitar a sindicatura dues demandes d’informació per ampliar les dades sobre l’autorització concedida a aquesta instal·lació. Les peticions inclouen, d’una banda, els informes realitzats per la Taula Nacional de Mobilitat en relació a l’accés a la futura gasolinera i, de l’altra, els elaborats tant pel Consell Assessor del Patrimoni com pel mateix ministeri de Cultura.
 
Experts en patrimoni van expressar el disgust pel fet que l’entorn del pont quedi afectat per la nova instal·lació com els dubtes sobre si és correcta o no l’autorització atorgada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT