PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes renovarà el clavegueram del Fener

El comú busca un enginyer per dirigir l’obra, que costarà uns 650.000 euros

Per E. J. M.

L’avinguda del Fener, a la parròquia d’Escaldes-Engordany.
L’avinguda del Fener, a la parròquia d’Escaldes-Engordany. | TONY LARA
L’avinguda del Fener estarà en obres uns mesos. El Comú d’Escaldes-Engordany ha convocat els enginyers a un concurs públic per adjudicar la redacció del projecte i la direcció de l’obra de renovació dels serveis de l’avinguda del Fener. Les ofertes s’han de presentar abans del 15 d’abril, i el pressupost previst per als treballs és d’uns 650.000 euros.
 
La intervenció a la via comunal consistirà en la renovació del clavegueram «ja que a la cruïlla amb el carrer Picó s’obstrueix, sobretot quan plou, i s’ha de buidar sovint», va explicar ahir el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet. A més, l’actuació servirà per donar compliment al conveni amb el Govern «sobre la separació de les aigües pluvials i fecals per no abocar aigua bruta al riu», va afegir. Quant als serveis, els d’electricitat  que proporciona FEDA i els de fibra òptica que ofereix SOM, estan en bon estat i no caldrà fer-hi res.
 
El calendari dels treballs s’establirà un cop es disposi del projecte, ja que potser es fa en fases. «Volem fer-ho aquest any, però depèn dels esdeveniments programats durant el 2016, i també es tracta d’una zona molt residencial i amb molts aparcaments», va matisar Calvet. El pressupost previst és d’uns 650.000 euros, però pot variar segons el projecte final. També cal tenir en compte la llargada de la via, ja que l’avinguda del Fener és tan llarga com l’avinguda Carlemany, on el comú ja va actuar per renovar els serveis i el clavegueram.
L’última fase del projectes consistirà en l’embelliment de l’avinguda, amb la renovació de l’enllumenat i les voravies.
 
MUR ALS VILARS / D’altra banda, el Ministeri d’Ordenament Territorial ha adjudicat els treballs d’emergència referents a l’estabilitat d’un mur a la zona dels Vilars, amb afectació a diversos edificis i a la carretera general 3, en el punt quilomètric 2+500. L’import de l’actuació d’emergència és de gairebé 9.500 euros. El termini d’execució de l’aixecament del mur de contenció és de dues setmanes.
 
L’acció és conseqüència de la forta esllavissada que hi va haver a finals de juny a la zona, concretament, a la carretera dels Vilars. A causa d’una forta tempesta hi va haver un despreniment que va arrossegar una gran quantitat de pedra, fang i arbres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT