PUBLICITAT

Ordino

Ordino aprova un pressupost d’11 milions per a aquest any

Entre les inversions hi ha la reforma de les Escoles velles i el Centre Esportiu

Per ESTEFANIA GRACIA

Consell de Comú d’Ordino celebrat ahir per aprovar el pressupost.
Consell de Comú d’Ordino celebrat ahir per aprovar el pressupost. | COMÚ D'ORDINO
El Comú d’Ordino va aprovar ahir el pressupost per aquest any. La partida es dota d’11.128.541 euros i s’espera que les despeses ascendeixin als 7.418.013 euros. 
 
Amb el capital positiu es farà una inversió a la parròquia de 1.245.209 euros. Els projectes més ambiciosos seran les millores energètiques, on s’hi destinaran uns 227.000 euros (en aquest apartat s’inclou la reforma de la teulada del Centre Esportiu). També es procedirà a la clausura de l’abocador del Corb (270.000 euros) i a la reforma de les Escoles velles amb 200.000 euros (es farà l’estudi i s’iniciaran les obres, però el projecte tindrà una dotació de pressupost durant tot el mandat). 
 
El comú també ha elaborat –per primera vegada– un marc pressupostari a quatre anys vista. Com a resultat d’aquesta previsió, s’espera que cada any «fem un retorn de deute d’aproximadament un milió d’euros, deixant així el deute comunal al 2019 en 12,5 milions, que juntament amb l’endeutament de Secnoa quedarà en 17,5 milions», va destacar la consellera de Finances, Maria del Mar Coma. 
 
Poca inversió / La consellera de la minoria, Eva Choy, va lamentar durant la sessió de Consell la «poca inversió que novament es mostra en el pressupost». Choy va destacar que és «sorprenent que el 40% de les transferències que farà el Govern es prevegin destinar a cobrir les despeses internes del comú». 
 
Tanmateix, la consellera va creure inoportuna la destinació de 624.419 euros a Segnoa, una partida que el comú cada any preserva per fer front al deute acumulat. Vers aquest fet, Choy també va matisa que si aquest cobriment «depèn de la capacitat d’injectar diners del comú a la llarga es convertirà en un endeutament d’aquest mateix». 
 
Pel que fa a la manca d’inversió denotada per la minoria, Coma va destacar que la intenció és «contenir la despesa, per tant, no podem fer inversions que en segueixin creant». Així mateix, amb el 40% de les transferències «s’ha de cobrir també els serveis que donem des del comú, com l’escola bressol, i estem d’acord que no volem disminuir la qualitat  d’aquests». 
 
Projectes per Secnoa / La minoria del comú va mostrar ahir la voluntat de reunir-se properament –segons el cònsol major, Josep Àngel Mortés, «podria ser la setmana que ve»– amb els membres majoritaris per fer «una primera reunió de contacte i aclarir els dubtes que puguin tenir els possibles inversors sobre el camp de neu Ordino-Arcalís», va matisar Choy. 
 
Segons la consellera, ja han tingut converses amb els inversos –encara no se sap si forans o del país– i després d’analitzar les informacions trameses sobre Secnoa, creuen convenient reunir-se «quan abans millor» amb el comú per poder «esclarir aquests dubtes» i així passar a les següents fases. 
 
Aquestes serien: «tenir contacte entre el comú i els possibles inversors i trametre aquest contacte al consell d’administració i la direcció» del mateix camp de neu, va puntualitzar Mortés. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT