PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc busca a Manresa retrobar-se a sí mateix

L'equip tricolor visita el Nou Congost amb l’objectiu de retallar distàncies amb el top-8 i recuperar el nivell de joc de la primera volta

Per Iván Moure

Stojanovski intenta tirar a cistella defensat per Maksym Sandul en el partit de la primera volta entre el MoraBanc i el Manresa,el 25 d’octubre passat al Poliesportiu.
Stojanovski intenta tirar a cistella defensat per Maksym Sandul en el partit de la primera volta entre el MoraBanc i el Manresa,el 25 d’octubre passat al Poliesportiu. | TONY LARA
El BC MoraBanc Andorra té davant seu una gran oportunitat de retrobar-se amb sí mateix, amb el joc que va meravellar en la primera volta, en la visita a la pista de l’ICL Manresa. L’equip de Joan Peñarroya ha començat la segona volta lluny d’aquell nivell, concedint derrotes com la de Tenerife a casa, patint per superar l’Estudiantes la setmana passada, però també ha tatxat de la seva llista el Barça i el Madrid, als quals ja no tornarà a jugar. L’horitzó es veu ara amb més claror, arriben quatre partits més assequibles, el primer d’ells diumenge al Nou Congost.
 
El Manresa va començar la Lliga Endesa com un tir i va arribar a tenir un balanç equilibrat de quatre victòries i quatre derrotes. Des de llavors, però, ha caigut en picat. Tres triomfs en quinze partits. Porta sis derrotes consecutives davant el seu públic, on encara no ha  guanyat al 2016. Per això, Giorgi Shermadini va assegurar ahir que «és obligat guanyar després de perdre i jugar malament amb el Madrid». Amb tot, el georgià va mostrar cautel·la i respecte cap al rival i va avisar que l’equip tricolor no pot refiar-se, recordant la derrota per 74-77 al Poliesportiu en la tercera jornada: «Ells voldran canviar la dinàmica que porten, voldran el triomf. Ja ens van guanyar aquí i hem d’estar bé en defensa i jugar bé si volem guanyar-los».
 
El capità, Víctor Sada, va anar més enllà i va recordar que la derrota a la primera volta «al final va acabar sent clau» perquè l’equip de Peñarroya es quedés sense jugar la Copa del Rei. Des de llavors, però, les dinàmiques d’un i altre equip van anar variant i en el cas del MoraBanc, Sada va assenyalar la visita al Nou Congost com clau per deixar enrere les males sensacions dels darrers partits: «Manresa no està a bon nivell, segons diuen els resultats; nosaltres, tot i guanyar l’Estudiantes als últims instants, tampoc estem per estar molt contents. Tots dos arribem necessitats».
 
En el cas dels d’Ibon Navarro, són els antepenúltims amb dos punts de marge respecte de la zona de descens i en el cas dels de Peñarroya, un per sota del top-8, tot i que hi ha fins a cinc equips en aquesta lluita. La lectura de Shermadini al respecte és que «cada partit que ve» és important per aspirar al play-off. «Perquè aquest ha de ser el nostre objectiu, jo penso així». Sada, més que mirar a la taula, considera que hi ha més coses en joc: «És un partit que ha des servir per enganxar-nos a tot. A guanyar i també per estar bé com equip. No estem com voldríem i a part de guanyar hem de jugar a un nivell superior com equip». 
 
L’ACTITUD, PREMISSA PER ANAR AMUNT / El capità no ho amaga. L’equip tricolor no està al nivell de la primera volta. «A la segona hem afluixat», analitza. «És normal tenir daltabaixos, però hem d’esforçar-nos i lluitar per cada pilota per estar bé com equip. Venen tres o quatre partits partits que podem aconseguir-ho.. Aquest plus que teníem, hem de retrobar-lo».
 
I com? Sada, des de la seva experiència avalada pels més de tretze anys que porta jugant a la màxima categoria del bàsquet espanyol, també sap quines són les claus perquè el MoraBanc torni a recuperar les bones sensacons a la pista contra el Manresa: «És un rival perillós a casa si té confiança. Té un pavelló amb ambient. Caldrà sacrifici defensiu, bones opcions d’atac i estar junts, perquè estem en una part molt important de la temporada».
 
SADA MATISA I NO RECTIFICA / En acabar el darrer partit a la pista del Madrid, que va acabar amb derrota tricolor per un contundent 107-78, Sada i Bodganovic van ser crítics amb el seu joc i van deixar anar que «alguns» buscaven més fer brillar les seves estadístiques personals que mirar pel col·lectiu. Ahir, el capità va matisar les seves paraules, sense rectificar res del que havia dit. «Hem parlat d’això al vestidor. Són coses que passen quan vas a casa d’un gran i et veus vint avall. Cadascú pensa que la solució més fàcil és intentar reduir l’avantatge fent cistelles per intentar remuntar i no ha d’anar cadascú a la seva». Amb tot, simplement va voler donar un cop d’atenció, provocar per generar una reacció positiva, per això va dir que «això és el que acostuma a passar en aquestes situacions. S’ha d’intentar continuar jugant per al col·lectiu; a Madrid l’equip es va desdibuixar i hem d’aprendre de les errades».
 
També va ser qüestionat per aquelles declaracions Shermadini. El sostre tricolor sosté que desconeixia les paraules de Sada i Bogdanovic a l’acabament del matx al BarclayCard Center, però en tot cas va dir la seva: «No és veritat [que alguns no miressin per bloc]. Tenim molt bons jugadors i juguem per anotar. Si em passen la pilota, jo tracto de tirar i això no vol dir que miri per mi. És normal que actuï així, no? No tenim a Spanoulis, Navarro o Rodríguez per jugar per ells però tenim el nostre estil. Peñarroya vol que fem un bon bàsquet, que moguem bé la pilota. I nosaltres ho intentem».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT