PUBLICITAT

Lleida

El Pirineu preveu assolir el 95% d’ocupació durant Setmana Santa

El turisme que visitarà el territori del 24 al 28 de març tindrà un impacte econòmic de 30 milions

Per EL PERIÒDIC

Vista panoràmica de la ciutat i els edificis de la Seu d’Urgell durant el dia d’ahir.
Vista panoràmica de la ciutat i els edificis de la Seu d’Urgell durant el dia d’ahir. | RÀDIOSEU
La Setmana Santa serà una data clau per al sector turístic del Pirineu, ja que s’espera una alta ocupació, especialment pel pont festiu de la setmana vinent, quan es preveu fregar el ple. 
Del 24 al 28 de març hi ha una mitjana de reserves del 95% al conjunt dels establiments reglats, amb algunes variacions en funció del tipus d’allotjament i de la proximitat a les pistes d’esquí, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. 
 
Així, es preveu que entre aquest dissabte i al finalitzar la Setmana Santa, visitin la demarcació uns 75.000 turistes, que faran 180.000 pernoctacions, un 15% més que el mateix període del 2015, la qual cosa suposaria la millor dada dels darrers sis anys. L’impacte econòmic que deixaran al territori s’estima que superarà els 30 milions d’euros, segons ha exposat el director del Patronat, Juli Alegre.
 
Tanmateix, els establiments de turisme rural esperen arribar a la plena ocupació entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, mentre la resta de setmana l’ocupació serà d’entorn al 50%. Quant als hotels més propers a les estacions d’esquí, l’ocupació rondarà el 95% del 24 al 28 de març i es mourà entre el 40% i el 70% la resta de dies, segons informa RàdioSeu. 
 
Durant la Setmana Santa obriran la meitat dels 61 càmpings de la demarcació, que pel pont estaran entre el 95% i el ple total, pel que fa a bungalous i cases mòbils, i entorn al 60% en la modalitat d’acampada, mentre que la resta de la setmana estaran entre el 30% i el 70%. Les darreres nevades permeten que totes les estacions d’esquí del Pirineu, incloses les de nòrdic, funcionin a ple rendiment. El sector ha acollit amb molta satisfacció aquestes darreres precipitacions i esperen que es pugui compensar el mal inici de temporada amb un bon final. Així, pel que fa a les estacions de la demarcació de Lleida es preveu vendre uns 115.000 forfets. En relació als esports d’aventura, s’espera superar els 30.000 serveis durant aquests dies, amb més d’un 80% d’ocupació. 
 
Des del Patronat de Turisme es destaca la recuperació de clients de Catalunya mateix i de la resta de l’Estat. L’ens també ha esmentat algunes de les activitats que es pot seguir aquests dies al territori, com ara el campionat de Catalunya d’esquí infantil a Sort, curses de raquetes a la Vall de Boí, la Copa del Món de surf de neu a Baqueira-Beret i vistes al castell de Tremp. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT