PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Lluís Marín apunta al Top-5 final

El ‘rider’ andorrà iniciarà demà l’última Copa del Món de la temporada a Baqueira-Beret amb l’assoliment d’un nou podi en ment i la motivació al màxim

Per ALBERT CANES / IVÁN MOURE

Marín, en una prova de Copa del Món anterior.
Marín, en una prova de Copa del Món anterior. | AGENCE ZOOM
En set finals de Copa del Món que Lluís Marín ha fet aquesta temporada, ha pogut assolir un podi i quedar-se a les portes d’un altre, a més de signar dos top-10 i dos top-15. La temporada del surfista de neu del Principat ha estat per emmarcar i només pot tenir el punts negatius de la 31a plaça a Bokwang i els incidents en la darrera final a Veysonnaz (Suïssa). Tret d’això, la tercera posició de Feldberg (Alemanya) i la quarta plaça en la foto finish també a l’estació suïssa emmarquen el gran hivern que ha tingut. 
 
Ara, però, aquestes resultats s’han de deixar de banda per encarar la darrera prova de Copa del Món de la temporada, que s’iniciarà demà amb les rondes classificatòries a partir de les 9:30h a l’estació catalana de Baqueira-Beret. I què millor que arrodonir un bon curs amb un nou podi, el qual significaria el tercer en la seva carrera esportiva?
 
Aquest és almenys l’objectiu que es planteja Marín, que tot i haver tingut alguns problemes en quant a físic i incidències en la darrera cursa amb alguns rivals per un error que va cometre, està ple de confiança per afrontar les darreres baixades de la temporada. «Físicament, no estic en el meu millor moment. Estic una mica tocat del braç, però no és una cosa que m’impedirà competir perquè tinc el fisioterapeuta i em prepararà un bon taping. També em vaig fer un petit trencament fibril·lar i això ha fet que no pogués entrenar molt bé les cames», explica el rider andorrà, que afegeix: «Són petites molèsties que han fet que no em pogués preparar tal i com m’agradaria per a aquesta prova però les sensacions que he estat tenint a pistes han sigut molt bones i estic confiat, molt motivat i està clar que anirem a per totes».
 
Els problemes amb els italians/ El surfista de neu vol deixar enrere de cara a aquesta cursa els incidents que van succeir a Suïssa després que un error seu provoqués una caiguda a un rival. L’andorrà es va disculpar, però sembla que no tots van respondre bé i van fer-li saber abans de la sortida dels quarts de final, cosa que el va afectar mentalment. «No hi ha cap problema. Sé com són els italians, no són de les persones més netes tot i que després a fora de la pista són persones meravelloses. Només he tingut problemes amb un i tot l’staff tècnic, però ells sabran. Jo em dedico al boardercross i aquest esport és així i per tant si volen agafar-s’ho bé, bé i si no també», assenyala. 
 
Marín és conscient que aquesta vegada no vol deixar que res ni ningú l’afecti negativament: «He entrenat moltes hores, fent molts esforços i està clar que aquesta vegada no deixaré escapar res, com a mínim a nivell mental i no em deixaré fer bullying». 
 
El Top-5 i el podi, els objectius/ En quant a la competició, Marín es centra en buscar un segon podi que arrodoniria la temporada i que en la classificació general el podria situar en el top-5 final. Ara mateix és setè amb 2.088 punts i té a poc més de 200 el cinquè classificat. El surfista explica que no esta molt pendent de com estan les puntuacions, demostrant que ho dóna tot en cada cursa, però sap que la dificultat d’assolir l’objectiu és elevada, tenint en compte que els grans rivals hi seran tot per donar guerra. 
 
Això no treu, però, ambició a Marín, que no es «conforma» amb qualsevol cosa i mira el més amunt possible: «Les puntuacions dels que estan just per darrere meu són molt iguals a les meves i els de davant és evident que també sumaran, és a dir que s’haurà d’apuntar més a dalt. Així que mínim hauria de fer unes semifinals, que aquí seran de vuit persones perquè es correrà a quatre. Si volem assegurar un top-5 final s’ha d’apuntar a un podi, però està tot molt igualat amb puntuacions molt ajustades i pot canviar molt ràpid».
 
Circuit atractiu/ Marín encara no havia reconegut ahir el circuit en el qual es jugarà el darrer resultat del curs, però havia rebut algunes informacions que apuntaven a què el circuit «té molt bona pinta». El recorregut constarà d’una recta de sortida d’uns 200 metres, quatre corbes en total i després una recta final amb salts grans. Les sensacions són bones per al representant tricolor perquè es descriu com un surfista «bastant polivalent» i es diferència de la «gent que en certes curses no va molt ràpid i en altres és capaç de guanyar» ja que «sempre m’adapto bé a les pistes i no tinc cap por al que ens puguem trobar». 
 
El principal inconvenient que es poden trobar tots els riders de cara al cap de setmana és la meteorologia adversa que s’anuncia per al cap de setmana. «Estan pendents de la meteorologia perquè no anuncien bon temps. He passat per Baqueira i no es veia res, hi havia moltíssima boira, però esperem que el temps millori i surti una bona cursa», comenta.
 
Poques baixades separen ara a Marín del final d’una temporada en la qual, sigui quin sigui el resultat aquest cap de setmana, haurà signat un el seu millor resultat en el rànquing final de Copa del Món.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT