PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Inka Bellés pot acabar la Copa del Món amb quatre podis

La Mondolé tanca la màxima cita mundialista que va començar al gener amb la Fontblanca

Per #GASS

Inka Bellés, en una cursa anterior.
Inka Bellés, en una cursa anterior.
La Mondolé d’Itàlia posarà punt i final aquest cap de setmana al calendari de la Copa del Món 2016, format per cinc proves i que va començar al gener a la FontBlanca. Seran tres dies decisius per a Inka Bellés, que porta tota la temporada coquetejant amb les posicions de podi en la categoria espoir femenina en totes les classificacions: cursa individual, vertical, esprint i l’overall, la general.
 
El cap de setmana decisiu comença avui amb la cursa vertical, amb 700 metres de desnivell en sènior i 500 per a la resta, a la qual l’andorrana ocupa el quart lloc després de només una prova puntuable –la d’Andorra– és quarta a deu punts del podi. També hi ha inscrits en aquesta prova els germans David i Joan Albós en la categoria sènior i Euan Prieto i Arnau Soldevila en la júnior.
 
Dissabte serà jornada dedicada a la cursa individual. A Inka li esperen 15 km. de distància i 1.480 metres de desnivell per defensar la tercera posició amb 44 punts de marge respecte la quarta, la francesa Sophie Mollard, i sense opcions d’assolir el segon lloc, que està a 124 punts. A la individual completaran la llista d’andorrans els germans Albós, Xavier Areny –el millor classificat en sènior masculí amb un 40è lloc tot i que va faltar a una cursa–, i com a júniors Soldevila, Sergi Casabella i Marc Font.
 
Diumenge, dia de l’esprint, Bellés tractarà de retallar els 34 punts que la separen del darrer lloc del podi, propietat de la italiana Alba de Silvestro, en una cursa que tindrà al complert els vuit corredors de la FAM que han viatjat a Prato Nevo.
Tots els resultats afectaran a l’overall, al qual Bellés és la tercera classificada amb 398 punts. Aspirar a la plata és una quimera per a l’espoir andorrana, ja que la segona, Fatton, en té 660. Però el bronze el té molt de cara, ja que són 68 punts els que treu a l’austríaca Johanna Erhart.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT