PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Superior estudia reduir la pena als distribuïdors de 90 kg d’haixix

Les defenses dels reus denuncien condemnes i multes excessives

Per marisa da costa

El material decomissat.
El material decomissat. | Tony Lara
El Tribunal Superior té en mans el cas dels dos joves que, a principis del passat mes de desembre, eren condemnats per part del Tribunal de Corts a complir cinc i sis anys de presó ferma, així com també se’ls imposava l’obligatorietat de satisfer 150.000 euros de multa per haver traficat amb 90 quilograms d’haixix a l’interior de les fronteres andorranes. La representació lletrada dels dos joves detinguts en el marc d’aquesta operació exigeixen reduir el temps de detenció als tres i als dos anys i mig. 
 
A més de reduir el temps d’empresonament, també es vol alleujar la sanció administrativa, petició a la que s’adhereix la tercera persona que es veia implicada en la causa i que, en l’actualitat, ja es troba en llibertat. Es tracta d’una dona condemnada en qualitat de còmplice, l’advocat de la qual únicament va demanar la revocació de la multa o, en cas de desestimar-ho, la rebaixa fins a 6.000 euros, que considera «més que suficient». Pel que fa als reus, els representants s’acollien a la necessitat de rebaixar-la per considerar que, en cas contrari, es tractaria d’una pena a llarg termini, vulnerant un dret a la inserció que ja es veurà limitat a causa d’uns antecedents dels quals van assegurar penedir-se. 
 
El ministeri fiscal es remet a les acusacions defensades en el judici a primera instància i ratifica la relació de fets a què va donar crèdit Corts el passat desembre.
 
Els fets/ El proper 22 d’abril, tots tres  implicats coneixeran el veredicte del Superior, ratificant o contradient la sentència que Corts dictava contra els tres joves per haver distribuït a Andorra 90 quilograms d’haixix. 
 
El cas es va destapar a causa de l’impagament de dues mensualitats del lloguer d’un traster a la Massana. L’espai, reservat per la dona sota un nom falç, era el lloc d’emmagatzematge de la droga, on la Policia va trobar els 24 quilograms d’haixix que portava a la detenció de totes tres persones. És la quantia de droga més voluminosa mai decomissada per la Policia d’Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT