Gran David Albós i fluixa Inka Bellés a la Copa del Món d'esquí de muntanya

La corredora espoir s’ha quedat fora del podi de la general a la vertical

David Albós, a la Fontblanca disputada al gener a Vallnord.
David Albós, a la Fontblanca disputada al gener a Vallnord. | FACEBOOK
No va ser un bon dia per a Inka Bellés en la cursa vertical de l’última cita de la Copa del Món 2016 l la Mondolé Ski Alp italiana. La representant tricolor aspira al podi en totes les classificacions generals de la categoria espoir i ahir va saber que en una d’elles s’ha quedat fora.

La vertical és una disciplina per corredors explosius que no se li dona tan bé com l’esprint o la individual. Arribada preparada, però no va poder fer res per evitar acabar a quatre minuts de la primera, la italiana Alba de Silvestro, i conformar-se amb la 7a posició de vuit, a més de ser la 18a en l’absoluta, categoria en la qual es va imposar la gran favorita, la francesa Laetitia Roux. Així doncs, Bellés era quarta a 10 punts del podi i ha acabat en la mateixa posició, però a 14. «No li ha passat res, simplement no li ha sortit la carrera que volia», va apuntar el seleccionador, Marc Pimienta.

Destacar en la categoria sènior la gran cursa de David Albós, amb un meritori 25è lloc i un temps de 31:36, a prop d’un 12% del primer classificat, com no Kilian Jornet (28:05). D’aquesta manera, també ha acabat com el millor andorrà en la general de verticals amb una 38a plaça i sis punts, els sumats ahir.

El seu germà, Joan Albós, no va acabar la prova i en la categoria júnior també cal destacar l’actuació d’Arnau Soldevila, que es va guanyar la plaça per a la cita mundialista fa quinze dies a Formigal i que ha sorprès al cos tècnic amb un 13è lloc amb una marca de24:55 i un 15% de temps del primer classificat, l’italià i gran dominador de les curses en aquesta categoria, Davide Magnini (21:33). «És un resultat esperançador, tenint en compte que és un corredor de primer any», va reconèixer Pimienta. De la seva banda, Euan Prieto, poc expert en aquesta disciplina, va ser 15è amb 26:27.

Avui continua la Mondolé amb la disputa de la cursa individual, a la qual Bellés defensa la tercera posició del podi amb un marge de 44 punts sobre la francesa Sophie Mollard, però molt lluny del segon lloc.