PUBLICITAT

L'USdA denuncia l'empitjorament de la situació laboral a Electrotècnia

  • La intenció de l'empresa és "enfonsar" el negoci, diuen els treballadors
  • La companyia estaria rebutjant noves feines i deixant de pagar factures
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Interns del centre penitenciari en un taller de reinserció organitzat per Electrotècnia, l'any 2006. Foto: EDUARD COMELLAS

La Unió Sindical d'Andorra (USdA) va emetre ahir un comunicat en què denuncia l'empitjorament de la situació laboral a l'empresa Electrotècnia, després que a principi d'any la companyia acomiadés nou treballadors, un terç de la plantilla, presumptament per promoure eleccions sindicals internes i escollir així un delegat sindical, tal com la legislació permet. L'USdA va criticar que "malauradament, un procés que hauria de ser un fet habitual i normalitzat" va acabar amb els esmentats acomiadaments, així com "la renúncia consecutiva de dues direccions a causa de les continuades pressions i l'assetjament laboral als quals s'han vist sotmesos", a la qual cosa s'ha d'afegir que "la situació laboral en el si de l'empresa ha empitjorat greument". Com a rerefons hi ha, segons el que els treballadors han explicat a l'USdA, la intenció per part de l'empresa d'"enfonsar" el negoci.

Concretament, tal com va explicar la primera secretària de l'USdA, Maria José Espinosa, els treballadors que en el moment de l'acomiadament van mantenir els seus llocs de treball han anat absorbint les feines dels acomiadaments i, fins i tot, l'empresa "va posar a treballar persones sense la qualificació necessària". Des de la Unió Sindical es va recordar que l'únic objectiu dels afectats pels acomiadaments era "l'organització de les eleccions del delegat de personal, dret que la Llei del Codi de relacions laborals, aprovada el 18 de desembre del 2008, reconeix a tots els treballadors".

L'empitjorament denunciat de la situació laboral dels prop de 20 treballadors que continuen a la companyia rau també en el fet que aquests "han anat veient que l'empresa rebutjava noves feines" i que "es reduïen les tasques que havien assumit dins del grup empresarial de què formen part, amb la contractació d'altres empreses".

Segons l'USdA, "no tan sols estan patint les conseqüències els treballadors i treballadores d'Electrotècnia, sinó que en la caiguda estan arrossegant d'altres petites empreses proveïdores, a les quals estan deixant de pagar factures pendents prou importants per provocar seriosos problemes per subsistir". Espinosa va resumir que "la situació de l'empresa és cada cop pitjor", tot i que va clarificar que "ni la Unió Sindical, ni els treballadors implicats" tenen intencions de "llançar la tovallola" davant d'aquesta situació. "Els temps dels senyors feudals a qui els súbdits havíem de rendir vassallatge han passat, encara que alguns sembla que ho ignoren", va sentenciar.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT