PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un psicòleg oferirà consulta als visitants del Punt Jove

A més, es donarà cobertura a recursos externs com l’hospital de Meritxell o al Cedre

Per El Periòdic

matge de l’entrada d’urgències de l’Hospital de Meritxell.
matge de l’entrada d’urgències de l’Hospital de Meritxell. | Tony lara
El servei de Salut Mental del SAAS ha incorporat 22 nous professionals per tal de potenciar molt més l’atenció que s’ofereix. Entre les novetats es troba l’atenció al Punt Jove del Parc Central pels adolescents que puguin presentar algun problema arran del consum de tòxics i que porta per nom Consulta Ràpida per a Adolescents en Crisi. Així es desprèn de la resposta que l’Executiu va donar a la consellera general, Sílvia Bonet, i que surt publicada al Butlletí del Consell General.
La reorganització del servei de Salut Mental del SAAS per fer l’assistència més accessible a la població i donar una cobertura més extensa suposa un seguit de novetats, entre les quals que es potenciarà una consulta ràpida per a adolescents al Punt Jove del Parc Central ja que s’ha detectat «un increment d’adolescents de totes les parròquies amb consum de tòxics i probable patologia mental associada». 
Així, des de Salut Mental s’aporten «unes hores de psicòleg especialitzat en adolescents, que atendrà la demanda de consultes dels adolescents i farà una valoració de la necessitat d’assistència per part de Salut Mental», alhora que donarà suport als professionals del Punt Jove.
En la resposta es posa en relleu que també s’obrirà l’Hospital de Dia Infantojuvenil tots els dies de la setmana de 9 a 17 hores i que es posa en marxa un servei de rehabilitació comunitària d’adolescents que malgrat la seva estabilitat clínica no poden reincorporar-se a una activitat acadèmica o laboral normal arran de la mancança en habilitats cognitives i que facilitarà que no hagin de ser derivats a centres ubicats a l’estranger. 
També es derivarà un psiquiatra de Salut Mental a l’assistència de la Unitat de Conductes Addictives. A més, es donarà cobertura a recursos externs a l’hospital com ara el Cedre o l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT