PUBLICITAT

Lleida

La Molina, Espot i Port Ainé desconvoquen la vaga

Els treballadors arriben a un acord en vista de les previsions d’ocupació

Per EL PERIÒDIC

Un tram de la pista de l’estació La Molina, la Cerdanya.
Un tram de la pista de l’estació La Molina, la Cerdanya. | EL PERIÒDIC
Les estacions d’esquí la Molina (Cerdanya), Espot i Port Ainé (Pallars Sobirà) han decidit desconvocar la vaga que tenien prevista realitzar durant aquesta Setmana Santa. 
Per la seva part, els treballadors de La Molina han acordat –després de negociacions d’última hora i d’arribar a un acord amb els responsables de Ferrocarrils de la Generalitat– que davant les bones previsions d’ocupació per aquests dies festius, i per tal d’intentar millorar la difícil temporada que han tingut fins ara, el més adient era fer un pas enrere. 
 
Pel que fa als treballadors de les estacions d’esquí pallareses, han assegurat que de moment no tenen previst convocar noves mobilitzacions a curt termini a l’espera que després de Setmana Santa els complexos de Ferrocarrils de la Generalitat acceptin tornar a negociar el conveni. 
 
Des d’aquests també s’ha matisar que són conscients del greu perjudici que provocaria l’aturada a la comarca just en el moment àlgid de la temporada i amb reserves superiors al 90%, segons informa l’ACN. 
 
Motiu de la vaga / El sindicat de CCOO ja va matisar que el motiu de la vaga era que Ferrocarrils de la Generalitat es va negar a negociar el Conveni de Turisme i Explotacions de Muntanya com tampoc va voler convocar una mesa negociadora. Els treballadors també volen recuperar entre un 8% i un 10% del salari que han perdut des del 2011. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT