PUBLICITAT

Andorra La Vella

La poesia que emana del vi

Amb el lirisme dels versos Edange ofereix una conferència del ‘Domaine de chevalier’

Per EL PERIÒDIC

La conferència mostra la història del ‘Domaine de chevalier’.
La conferència mostra la història del ‘Domaine de chevalier’. | AMBAIXADA DE FRANÇA
Amb la precisió d’un enòleg i el lirisme d’un poeta, Rémi Edange oferirà avui a les 18.00 hores a Andorra la Vella una conferencia on aprofundirà i mostrarà la trajectòria cultural, social i evolutiva de la historia del Domaine de chevalier, un gran vi classificat de Graves. 
 
La jornada s’emmarca en la Temporada Cultural 2016 que desenvolupa l’Ambaixada de França a Andorra. Així, i en paraules del propietari de les vinyes, Olivier Bernard, «un gran vi només pot ser produït per un gran territori...». «Quan presento el ‘Domaine de Chevalier’, sempre començo per aquestes paraules». 
 
Edange creu que els vins «tradueixen la nostra filosofia, aquella que s’inscriu en l’aproximació de la vinya, però també en l’esperit de tots el que treballen aquí, homes i dones, refinant any rere any, les seves competències pel que, en el meu entendre es essencial, l’equilibri...».

El fi d’unes jornades / L’inici d’unes jornades dóna pas al fi d’unes altres. Doncs la conferència d’Edange arriba sota l’estela que ha deixat el Goût de France –una activitat emmarcada també en la temporada cultural francesa d’aquest any– que es va iniciar el passat 11 de març i que avui ha finalitzat. 
 
L’esdeveniment ha tingut una organització mundial i ha estat creat pel Ministeri d’Afers Estrangers i Desenvolupament Internacional, així com pel xef Alain Ducasse. L’objectiu principal ha estat celebrar la gastronomia francesa. Per a tal fi, es va aconseguir reunir a més de 1.000 xefs dels cinc continents.
 
Goût de France va mobilitzar a xefs andorrans per tot el Principat durant deu dies per posar un menú francès en les diverses parròquies, oferint d’aquesta manera una magnífica festa de sabors, d’intercanvi i mostrant la capacitat d’innovació del món gastronòmic que alhora molt té a veure amb la cultura i la tradició particular de cada territori. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT